Bir kişinin yaşayabilmesi için aylık kaç lira gerekli? 4 kişilik ailenin her şeyi bölerek yemesi gerekiyor

Bir kişinin yaşayabilmesi için aylık kaç lira gerekli? 4 kişilik ailenin her şeyi bölerek yemesi gerekiyor
BİSAM'ın açıkladığı rakamlara göre bir kişinin dengeli beslenmesi için günlük 550 lira harcaması gerekiyor. 4 dört kişilik bir aile için açlık sınırı 16 bin lira, yoksulluk sınırı 57 bin liraya çıkarken tek başına yaşayan birinin ise yoksulluk sınırı 25 bin lirayı buldu.

DİSK Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) Mart ayı açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı.

BİSAM'ın hesaplamalarına göre açlık sınırı 16 bin TL, yoksulluk sınırı 57 bin TL oldu. Tek başına yaşayan bir kişi için ise aylık en az 25 bin lira gerekiyor. Yeni açıklanan rakamlara göre açlık sınırının 17 bin 2 lira olan asgari ücreti geçmesine için 356 TL kaldı.

aclik2.jpg

4 KİŞİLİK BİR AİLENİN BESLENEBİLMESİ İÇİN 16 BİN 646 TL GEREKİYOR

BİSAM'IN Beslenme Kalıbı üzerinden yaptığı hesaplamaya göre 4 kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık en az 16 bin 646 lira harcaması gerekiyor.

Hane halkı tüketim harcamaları baz alınarak yapılan hesaplamaya göre ise yoksulluk sınırı 57 bin 578 lira olarak gerçekleşti.

TEK BAŞINA YAŞAMININ MALİYETİ 26 BİN 517 LİRA

Yetişkin bir erkeğin beslenmesi gereken gıda maddeleri üzerinden yapılan hesaplamaya göre zorunlu gıdaların aylık karşılığı 2 bin 66 lira oldu. Bu değer yetişkin bir kadın için 1 bin 953, 15-18 yaş bir genç için 2 bin 129, 4-6 yaş arası bir çocuk için 1405 liraya denk geldi. .

Tek başına yaşayan bir kişinin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için yapması gereken mutfak harcamalarına zorunlu olarak yapması gereken ulaşım harcamaları ve barınma eğitim sağlık gibi harcamaların eklenmesi ile en düşük toplam harcama tutarı ise 26 bin 517 lira oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.