3 hisseye 1 ay yasak getirildi 'Tüm işlemler yasaklandı'

3 hisseye 1 ay yasak getirildi 'Tüm işlemler yasaklandı'
Borsa İstanbul’da işlem gören 3 hisse hakkında 1 ay süreyle tedbir veya yasak kararı alındığı açıklandı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan yazılı bildirimler ile Borsa İstarbul’da işlem gören Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (AKMGY), Sodaş Sodyum Sanayi (SODSN) ve Uzertaş Boya Sanayi Ticaret ve Yatırım (UZERB) hisseleri hakkında Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 1 ay süreyle tedbir ve yasak kararı alındığı açıklandı.

kapak-151117.jpg

Borsa İstanbul tarafından KAP’a gönderilen bildirimlerde şu ifadelere yer verildi;

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Sodaş Sodyum Sanayi (SODSN) ve Uzertaş Boya Sanayi Ticaret ve Yatırım (UZERB) payları 20/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 19/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (AKMGY) payları 20/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 19/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

EMİR PAKETİ TEDBİRİ NELERİ KAPSAR?

Emir paketi tedbiri, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanmasını içerir. Ayrıca, kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri gibi VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de ilgili payda halihazırda uygulanmakta olan tedbirlerle birlikte emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.