Mert Başaran doğru yatırımın gizli şifrelerini açıkladı ‘Bu yöntemle büyük paralar kazanabilirsiniz’

Mert Başaran doğru yatırımın gizli şifrelerini açıkladı ‘Bu yöntemle büyük paralar kazanabilirsiniz’
Mert Başaran, yatırımcılara doğru yatırımın şifrelerini açıklayarak kritik uyarılarda bulundu.

Pek çok vatandaş elindeki maddi birikimi değerlendirmek için yatırım araştırmaları yapıyor. Ancak doğru yatırım konusu ise yatırımcıları zorluyor. Ünlü ekonomist Mert Başaran, doğru yatırımın şifrelerini açıkladı.

BAŞARAN: UZUN VADEDE BÜYÜK BİR SERMAYE OLUŞTURABİLİR

Mert Başaran, yatırımcılara seslenerek, “Gençler için veya benim gibi evli olanlar için, her ay düzenli birikim yapmayı öneririm. Bireysel emeklilik hesabı açmanızı tavsiye ederim. Böylece paranızı zorla biriktirmiş olursunuz. Zorla biriktirilen para, bireysel emeklilik hesabında doğru fonlara yatırılırsa, uzun vadede büyük bir sermaye oluşturabilir” dedi.

hisse-fonu.jpg

“EN ETKİLİ YÖNTEMDİR”

Başaran yatırımcılar için konuyu örnek vererek anlattı. Başaran, “Altın fonuna düzenli olarak para yatırmak, her yıl 100 TL'lik altın almanızı sağlar ve devlet de ek olarak 30 TL katkı sağlar. Bu, müthiş bir fırsattır. Düzenli birikimle, 10-15 yıl sonra önemli bir sermaye elde edebilirsiniz. Bu paranın bir kısmını arsa almak ya da farklı yatırımlar yapmak için kullanabilirsiniz, ancak bireysel emeklilik hesabı, zoraki birikim için en etkili yöntemlerden biridir” ifadelerini kullandı.

mert-basaran-2.webp

“EN ÇOK KAZANDIRAN FONLAR”

Fon önerisi olarak ta Başaran şunları söyledi;

“Hangi fonları önerirsiniz diye sorarsanız, yatırım tavsiyesi vermek doğru olmaz ama ben genellikle hisse ve altın fonlarını tercih ediyorum. İkisi de en çok kazandıran ve en riskli yatırım araçları olarak bilinir. Ancak uzun vadeli bakıldığında, düşüşler olsa da en çok kazandıranlar genellikle bu fonlar olmuştur."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.