Konut satışında yeni trend belli oldu ‘Herkes bunu yapıyor’

Konut satışında yeni trend belli oldu ‘Herkes bunu yapıyor’
Ev satın almak isteyen vatandaşların yeni trendi belli oldu. Birçok kişi bunu yapmaya yöneldi.

Türkiye’de konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Vatandaşların ev sahibi olması gittikçe zorlaşırken büyükşehirlerde ev almak hayal oldu.

Konut fiyatlarının yüksek olmasının yanı sıra kredi sıkılaşmasına gidilmesi gibi sebeplerde ev almanın yolunu zorlaştırdı.

Bankalar kredi konusunda sıkı davranırken kredi musluklarının sıkılmasına faizlerin yükselmesi de eklendi. Durum bu hale gelmesiyle birlikte ev sahibi olmak isteyen vatandaş yeni yollar aramaya başladı.

thumbs-b-c-468154aea279e326d903a14dc062618b.jpg

BU EVLER İLK TERCİH OLMAYA BAŞLADI

Ev sahibi olmak isteyenler son dönemlerde eski, kırık, dökük bodrum katı ve metruk denilebilecek bakımsız konutlara rağbet göstermeye başladı.

Eskiden “Çok masrafı var” denilerek satın alınmak istemeyen evler yeni gözde oldu. 600 bin TL'lerden başlayan evler artık ev sahibi olmak isteyenlerin ilk tercih olmaya başladı.

thumbs-b-c-225a891187410d03281c07a74d10f3c0.jpg

YIKILIP YENİ DAİRE UMUDUYLA SATIN ALINIYOR

Konuya ilişkin konuşan Emlakçı Cem Koçyiğitoğlu, 1-1,5 milyon TL'lik, 2 milyon TL'lik daireler satılmaya başlandığını bunların çok eski binalar, yıkımı yaklaşmış binalar olduğunu söyledi.

Şu an konut kredilerini özellikle devlet bankalarının vermediğini hatırlatan Koçyiğitoğlu, özel bankalarında ilk ev için yüzde 80'ne kadar olanını veriyor ancak faiz oranlarının yüksek olduğunu söyledi.

Söz konusu evlerin bir kısmını oturmak için olduğunu, bir kısmının ise “oturalım yıkılır da yeni bina yapılınca bir daire düşer umuduyla” alındığını söyleyen emlakçı Koçyiğitoğlu, “Bir süre sonra bunları da alamama durumu olabilir, bence alsınlar." İfadelerini kullandı.

istanbul-satilik-daire.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.