İnternet alışverişi yapanlar aman dikkat 'Kullanıcılar için yeni kararlara imza atıldı'

İnternet alışverişi yapanlar aman dikkat 'Kullanıcılar için yeni kararlara imza atıldı'
Reklam Kurulu, tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı faaliyetler ile haksız ticari uygulamalara karşı ciddi bir adım attı. Internet alışveriş sitelerinin üyelik koşullarını titizlikle inceleyen Kurul, tüketicilerin lehine olacak 2 önemli karara imza attı.

Tüketicilerin Haklarını Koruma Adına Yapılan Kararlar

Reklam Kurulu, aldatıcı, yanıltıcı ve bilgi eksikliğinden faydalanan reklamları inceleyerek 134 dosyanın 119'unun mevzuata aykırı olduğuna hükmetti. Bu kapsamda, tüketiciyi aldatan ve mağdur eden reklam ve ticari uygulamalara toplamda 17 milyon 37 bin 891 lira idari para cezası kesildi.

Özellikle internet alışveriş sitelerinin üyelik şartlarını mercek altına alan Kurul, elektronik ticaretin yaygınlaşmasıyla birlikte ortaya çıkan üyelik uygulamalarını da inceledi. Üyelik işlemlerindeki hedefli reklamlar ve tüketicilerin izni olmadan kişisel verilerinin toplanması gibi konulara da açıklık getirildi.

Kurul'un değerlendirmesine tabi tutulan 12 dosya için idari para cezaları yanı sıra, durdurma ve düzeltme cezaları da uygulandı. Bu kararlar arasında, üyeliğin zorlaştırılması, iptal edilmesi veya çıkış işlemlerinin karmaşık hale getirilmesi gibi tüketicilerin mağduriyetine yol açan uygulamalara son verme kararları da bulunuyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak detaylı açıklamaların, tüketicilerin haklarını koruma adına önemli bir adım olan bu kararların kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi. Artık tüketiciler, alışverişlerinde karşılaştıkları haksız uygulamalara karşı daha fazla koruma altında olacaklar.

Resim

Resim

dsafas.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.