YÖK düğmeye bastı 'Yapay zeka için harekete geçti'

YÖK düğmeye bastı 'Yapay zeka için harekete geçti'
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, akademide "yapay zekâ" üzerine 10'a yakın yeni program ilan edeceklerini açıkladı.

Özvar, AA muhabirinin, YÖK'ün yapay zekâ çalışmalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Yapay zekâ uygulamalarının, üniversitelerin eğitim öğretim faaliyetleri, araştırma ve geliştirme hatta sosyal hizmet çalışmalarında etkili olacağını öngördüklerini ifade eden Özvar, bir yandan da toplumun, yoğun tartışmaların yürütüldüğü yapay zekâ alanındaki uygulamalardan istifade ettiğini anlattı.

Dünya genelinde çok daha uzak gelecekte etkili olması düşünülen yapay zekânın çok hızlı ilerlediğini ve kabul gördüğünü vurgulayan Özvar, "Yapay zekâ, Yükseköğretim Kurulunun temel gündem maddelerinden biri haline geldi. İki seneden beri hazırlıkları devam eden yapay zekâyla ilgili çalışmalarımızın sonuna geldik" diye konuştu.

deepfake-videolari-teyit-etmek-artik-cok-kolay-teyit-icin-kullanabilecegin-araclar-cejh.webp

YAPAY ZEKA ÜZERİNE PROGRAMLAR İLAN EDİLECEK

YÖK Başkanı Özvar, yapay zekânın meslekler üzerinde de önemli etkilerinin olacağına işaret ederek bu konuda YKS'deki yenilikleri şöyle anlattı:

"Üniversitelerde meslek kazandıran programlar bakımından da yapay zekânın ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl ve sonraki yıllarda, gerek yapay zekâ gerekse bilişim teknolojilerine dair ön lisans, lisans, lisansüstünde yeni programlar açmak suretiyle üniversite sınavına girecek adaylarımıza yeni iş alanlarında çalışabilecekleri imkanlar sunmayı planlıyoruz.

1920x1080.jpg

2024'te 10'a yakın bilişim teknolojileri ve yapay zekâ üzerine programlar ilan edeceğiz ve bunları YKS kılavuzunda muhtelif üniversitelerin çatısı altında adaylara sunacağız. Bu çalışma, Yükseköğretim Kurulunun son yıllarda yapmış olduğu program yenilikleri, geleceğin meslekleri bakımından en önemli çalışmalardan bir tanesini oluşturuyor"

Erol Özvar, "Adaylarımızdan bilhassa program tercihinde bilişim ve yapay zekâ ağırlıklı programları tercih etmelerini, onun üzerine çalışmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.