Netflix'in 90 saniye stratejisinin sırrı 'Birçok kullanıcı farkında değil'

Netflix'in 90 saniye stratejisinin sırrı 'Birçok kullanıcı farkında değil'
Dijital platformların kıyasıya rekabet ettiği Türkiye piyasasında uyguladıkları stratejileri hiç merak ettiniz mi? İşte Netflix'in kullanıcı manipülasyon hileleri...

Sariye Nur Dönmez


Aslında şu an Netflix bir internet platformu olarak biliniyor olsa da DVD satışı ve posta yoluyla kiralama hizmeti vermek üzere 29 Ağustos 1997 tarihinde kuruldu. 2007 yılında internetle birleşen bu fikir, Netflix'e dünya çapında bir ün kazandırdı. 2016 yılında Türkiye'de hizmet vermeye başlayan şirket Türkiye'deki kullanıcı kitlesini daimi olarak abone sistemine dahil etmek için Türk oyuncuların yer aldığı Türk yapımı mistik hikayeler yayınlamaya başladı.The Protector senaryo ve görsel efekt bakımından istenileni izleyiciye veremesede Netflix istediğini aldı.Türk kullanıcıların ilgisini çekti ve bir aylık deneme süresi haricinde kullanıcıların platformun içinde kalmasını sağladı.Şirketin kendi bünyesinde Marvel benzeri bir evren oluşturmak istediğine ve buna dair yapılan yatırımlara yönelik dedikodular dolaşsa da henüz bununla ilgili net bir açıklama ya da somut bir adım yok.

netflix-001.jpg


DİKKATİNİZİ ÇEKMEK 60-90 SANİYE

Kullanıcının beğenisine ve ilgisine göre kişiselleştirilen bu platformda film afişleri dahi sizin beğeni ve tercihlerinize göre dizayn ediliyor. Kullanıcıların uygulamada daha fazla kalmasını ve daha fazla film izlemesini sağlamak için bu doğru bir yöntem çünkü yapılan araştırmalar kullanıcıların %82'sinin film seçimine afişine göre karar verdiğini söylüyor.

netflix-algoritmasi.jpg

Yukarıda yer alan görselde platformun meşhur dizilerinden biri olan Stanger Things'e ait 9 afiş bulunuyor. Bunların hepsi kullanıcıların tercihlerinden yola çıkarak hazırlanıyor. Netflix'in yapay zekası kullanıcının ilgisini en çok çekebilecek sahneyi bulup kapak fotoğrafı haline getiriyor. Örneğin dizide yer alan X oyuncuyu beğeniyor ve daha çok onun filmlerini izliyorsanız, yapay zeka sizin için x oyuncusunun ön planda olduğu bir afiş hazırlıyor ya da gençlik dizileri tercih ediyorsanız afiş ona göre dizayn ediliyor.

ÜCRETSİZ NETFLİX EKTLENTİLERİ

Zaman kaybetmeden en iyi filmi izleyebilirsin

Haftasonu evdesiniz, güzel bir film izlemek istiyorsunuz ama seçenekler arasında hangi filmin sizin için bir zaman kaybı olup olmayacağını bilmiyorsunuz. Chrome eklentisi olarak kullanabileceğiniz Netfllix Roulette uygulaması size bu konuda yardımcı olabilir, yapmanız gereken tek şey izlemek istediğiniz filmin türünü, ımdb puanını girmek..

İki ayrı altyazı ile daha kolay ingilizce öğrenebilirsin
''Dizi izlerseniz ingilizceniz gelişir'' cümlesine istemsiz bir şekilde ''Güzel ama ingiliççe'' diyorsanız bu chrome eklentisi de size gelsin. Türkçe altyazıyla izleseniz ayrı ingilizce altyazıyla izleseniz ayrı dert bir türlü odaklanamıyorsunuz değil mi ? Language learning with netflix uygulamasıyla eğlenerek,kolayca öğrenebilirsiniz.İngilizce-Türkçe alt yazıyı aynı anda ekranda görmenizi sağlayan uygulama da aynı kelimelerin üzerine tıklayarak da Türkçesini ve telaffuzunu öğrenebiliyorsunuz.Bu kadar da değil izlediğiniz dizinin repliklerini ingilizce-türkçe şeklinde bilgisayar çıktısı olarakta alabiliyorsunuz.Dilediğiniz zaman uygulamayı kapatıp açabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.