Artık daha dikkat çekici 'Google Haritalar'dan bir yenilik daha'

Artık daha dikkat çekici 'Google Haritalar'dan bir yenilik daha'
Teknoloji devi Google, bünyesinde geliştirdiği Haritalar uygulamasının arayüz renkleri değişiyor.

Google, teknoloji dünyasının öncü firmalarından biri olarak Haritalar hizmetiyle kullanıcılarına önemli avantajlar sunmaya devam ediyor. Haritalar, sürekli olarak gelişen ve kullanıcı deneyimini artıran özellikleriyle dikkat çekiyor.

Üç boyutlu görünüm, daha detaylı navigasyon ve filtreler gibi özelliklerle güncellenen Google Haritalar'ın şimdi de arayüz renkleri değişiyor.

Geçtiğimiz aylarda test edilen değişiklik genel kullanıma sunulmaya başlandı.

Yeni renk paletiyle haritadaki öğelerin daha kolay ayırt edilebilmesi amaçlanıyor. Örneğin beyaz renkte olan yollar artık gri renkte gözüküyor. Böylelikle zum yapıldığında beliren yaya geçitleri daha görünür hale geliyor. Bina ve diğer yapıların renkleri gri ve açık sarı olarak korunmaya devam ediyor.

Haritalarda otoyollar artık sarı yerine koyu gri renkte görünüyor. Gri renk ile yolların daha kolay seçilebilmesi sağlanmış. Park ve yeşil alanlarda ise açık tonda yeşil kullanılmaya başlanmış. Deniz rengi de daha açık maviyle değiştirilmiş.

Yeni görünüm Android ve iOS kullanıcıları için sunulmaya başlandı. Güncelleme aşama aşama bütün kullanıcılara sunulacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.