Yemeklere zeytinyağı koyarken sakın bunu yapmayın 'Faydadan çok zararı var'

Yemeklere zeytinyağı koyarken sakın bunu yapmayın 'Faydadan çok zararı var'
Yemeklere zeytinyağ koyarken sakın bunu yapmayın! Uzmanlar açık açık uyardı. Faydasından çok zararı bulunuyor.

Mutfakların vazgeçilmezi olan zeytinyağını yemekte kullanırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uzmanlar uyardı. Kimsenin bilmediği detayları açıklayan uzmanlar yemeklere zeytinyağ koyarken yapılmaması gerekeni üstüne basa basa anlattı. Bu noktalara dikkat edilmediği zaman zeytinyağının faydadan çok zararı bulunuyor.

ZEYTİNYAĞI YÜKSEK SICAKLIĞA DAYANMAZ MI?

ekran-goruntusu-2023-12-20-153545.png

Zeytinyağı yüksek sıcaklıklara dayanır mı? Yapılan bilimsel araştırmalar, özellikle sızma zeytinyağının soteleme ve kızartma gibi yüksek ısı işlemlerine dayanabilecek bir yapıya sahip olduğunu belirledi. İtalya'da yapılan bir araştırmaya göre, sızma zeytinyağı, diğer yağlardan daha dayanıklı.

YÜKSEK SICAKLIK ZEYTİNYAĞINI ZARARLI HALE GETİRİR Mİ?

Zeytinyağı yüksek sıcaklıkta tüketildiğinde zararlı hale geleceği iddiası üzerine uzmanlar kaliteli zeytinyağlarının içeriğindeki fenoller sayesinde zeytinyağının yüksek ısıya dayanabileceği açıkladı.

KIZARTMADA ZEYTİNYAĞI KULLANILIR MI?

ekran-goruntusu-2023-12-20-153552.png

Araştırmalara göre zeytinyağı kızartmalarda kullanılabilir. ACS'nin (Journal of Agricultural and Food Chemistry) açıklamasına göre, sızma ve riviera zeytinyağları, kızartma yaparken kullanılmaya daha uygundur.

ZEYTİNYAĞINI ÖNCEDEN ISITMAK GEREKİR Mİ?

Zeytinyağı kullanırken tava önceden ısıtılmalı mı sorusuna uzmanlar açıklık getirdi. Zeytinyağını önce tavaya eklemek, yağın yeterince ısınmamasından endişe edenler için iyi bir yöntem oluyor. Önce tavayı ısıtmalı, ardından zeytinyağını eklemeli ve daha sonra sebzeleri sotelemelisiniz.

ZEYTİNYAĞI İKİNCİ KEZ KULLANILABİLİR Mİ?

ekran-goruntusu-2023-12-20-153646.png

Zeytinyağı ile ilgili çoğu kişinin bilmediği detayı açıklayan uzmanlar uyardı. Zeytinyağını ikinci kez kullanılır mı sorusu tartışmalara neden olmuştu. Ancak genel olarak, zeytinyağı ikinci kez kullanılmaya müsait değildir. Kızarmış yiyeceklerde meydana gelen kimyasal değişiklikler, yağın sağlığını olumsuz etkiler. Yani zeytinyağı faydadan çok zararı olur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.