Koronavirüs ile ilgili korkunç gerçek ortaya çıktı 'Bir kere bile geçirdiyseniz'

Koronavirüs ile ilgili korkunç gerçek ortaya çıktı 'Bir kere bile geçirdiyseniz'
Koronavirüs ile ilgili korkunç gerçek ortaya çıktı. Bir kere bile korona geçirdiyseniz o hastalıkları geçirme riskiniz çok fazla.

Koronavirüs ile ilgili korkunç gerçek araştırmalar sonucunda ortaya çıktı. Türkiye’de ilk Covid-19 vakası 11 Mart 2020 tarihinde tespit edilmiş ve çok hızlı bir şekilde hareket edilerek gerekli tedbirler kısa sürede uygulanmaya başlanmıştı.

Çin’in Wuhan kentinde ilk olarak ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünyayı 2019 ile 2022 yılları arasında etkisi altına alan Koronavirüs ile ilgili korkunç gerçek ortaya çıktı. İsveç’te Umea Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalara göre bir kere bile koronavirüs geçirmiş birinin kalbinde korkunç bir etkisi olduğu tespit edildi. Araştırmada koronavirüs geçiren birinin kalp hastalığı riski, koronavirüs geçirmeyen birine oranla daha fazla olduğu belirlendi.

AŞI OLMAYANLAR BÜYÜK TEHLİKEDE

Koronavirüs geçirenlerin aynı zamanda taşikardi, çarpıntı riskinin sonraki iki aya kadar arttığı açıklandı. Kuzey İsveç Üniversitesi Hastanesi’nde Kardiyolog Loannis Katsoularis, bu hastalıkların koronavirüs geçirmeyen kişilere göre 12 kat daha fazla olduğunu ve sonraki 6 aya kadar riskler artış göstermeye devam ettiğini söyledi.

RİSKLER KORKUNÇ

Salgının ilk ortaya çıktığı zamanlarda riskin daha fazla olduğunu belirten Katsoularis, aşı olmamış kişilerin, aşı yaptıranlara oranla daha büyük risk altında olduğunu açıkladı. Genel olarak enfeksiyonun şiddeti en güçlü risk faktörü olduğunu söyleyen Katsoularis, araştırmaların sonucuna göre koronavirüsün kan pıhtılaşması, felç ve miyokard enfarktüsü riskinin de yüksek olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum