'Bilim insanları kanıtladı 'Her yediğinizde ömrünüze 30 dakika ekleniyor'

'Bilim insanları kanıtladı 'Her yediğinizde  ömrünüze  30 dakika  ekleniyor'
Beslenme rutininizin sağlığa yararlı besinlerle düzenlenmiş olması yaşam kalitenizin artması açısından önem taşıyor.ABD'li bilim adamlarının araştırmalarına göre bu besin ömrünüze 3O dakika ekliyor

Sağlıklı beslenmek, olası hastalıklarla mücadele edebilmek için vucüdunuzun savunma sistemine etki eden en önemli etmenlerden biri... Yaşam kalitenizi arttırmak ve yaşlılığın olumsuz getirilerine daha az maruz kalmak için beslenme rutininizi bedeninizin ihtiyaçlarına göre revize etmeniz büyük önem taşıyor. ABD'li bilim adamlarının yaptığı bir araştırma her gün tükettiğimiz bir besinle ilgili şaşılacak bir gerçeği ortaya çıkardı. İşte detaylar...

HER YEDİĞİNİZDE ÖMRÜNÜZE 30 DAKİKA EKLENİYOR

Araştırmaya göre; 1 porsiyon kuruyemiş ömrü 26 dakika uzatıyor. Kola ise ömrümüzden 12,5 dakika çalıyor. Öte yandan araştırma sevilerek tüketilen fastfood besini Hamburgerin ömrü 10 dakika kısaltığını ortaya çıkarırken meyvelerinde 10 dakika uzattığı beyan ediliyor.

how-to-be-a-supportive-parent-wr.jpg

ET YERİNE KURUYEMİŞ YENEBİLİR Mİ?

Et tüketen birisi günlük kalorisinin yüzde 10’unu işlenmiş et yada kırmızı et yerine kuruyemiş, sebze veya meyve ile değiştirdiği takdirde ömrüne sağlıklı 48 dakika eklemiş olacak.

Fıstık ezmeli reçelli sandviç ömrü 30 dakika uzatıyor. Sağlığa oldukça faydalı olan fıstık ezmesi vücuda enerji veriyor, daha dinamik ve dinç hissetmenize yardımcı oluyor.

DOĞMAMIŞ YAĞ ORANI YÜKSEK

Uzmanların ifade ettiğine göre; Fıstık esmesinde doğmamış yağ oranı oldukça yüksektir. Bu da kalp sağlığı için faydalıdır. Doymamış yağlar aynı zamanda tip 2 diyabetinin meydana gelmesinde de önleyici bir etkiye sahiptir. Cinsel isteği arttırmaya yardımcı olur. Öte yandan diyet listelerinin de vazgeçilmezidir. Yüksek protein ve lif içeriği nedeniyle, fıstık ezmesi uzun süreli bir doygunluk hissi sağladığı bilinmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.