WhatsApp'tan Yeni Özellik geldi 'Kullanmak hesap sahiplerinin isteğine bağlı'

WhatsApp'tan Yeni Özellik geldi 'Kullanmak hesap sahiplerinin isteğine bağlı'
Milyonlarca kullanıcısı olan anlık mesaj uygulaması WhatsApp yeni özelliğini gündeme getirdi. Bu özellik hem güvenlik açısından hem de pratiklik açısından kullanıcılarına kolaylık sağlıyor. İşte o özellik ve detayları...

Milyonlarca kullanıcısı bulunan ve günden güne kendisini geliştirerek gündeme gelen WhatsApp yeni bir özellik üzerinde çalıştığını duyurdu.

Bu özellik sayesinde kullanıcılar arkadaşlarını daha kolay bulabilecek hem de telefon numaralarını paylaşmak zorunda kalmayacaklar.

facebook-whatsapp-reklamlari-icin-yeniden-harekete-gecti-technopat-mobil-haber-scaled.jpg

İŞTE WHATSAPP'IN YENİ ÖZELLİĞİ

Daha önce kullanıcı adı özelliğini duyuran WhatsApp hala çalışmalarına devam ediyor. Ne zaman kullanıma sunulacağına dair net bir bilgi olmasa da, bu özellik üzerinde altı aydan fazla bir çalışma sürüyor bu yüzden yakın bir zamanda sabitlenmesi bekleniyor.

KULLANICI ADI BELİRLEME ÖZELLİĞİ

Gruplardaki sesli sohbet odalarının tanıtımı veya diğer anlık mesajlaşma uygulamalarında bir süredir var olan Topluluklar ve Kanallar gibi hizmetlerin getirilmesi gibi. Benzer şekilde, Meta tarafından sahip olunan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, mayıs ayında hesapları için benzersiz bir kullanıcı adı belirleme yeteneği üzerinde çalıştığı ortaya çıktı ve bu, telefon numaralarını paylaşmanın bir alternatifi olarak hizmet veriyordu.

WhatsApp'ın Android için beta sürümü, kullanıcıların kullanıcı adları aracılığıyla bireyleri aramasına izin vererek bu özellik üzerindeki gelişmeleri ortaya koyuyor.

Bu, kesinlikle WhatsApp için büyük bir özellik eklemesi olmasa da, WhatsApp kullanıcı adlarının bir süre daha burada kalacağını gösteriyor. WABetaInfo, bu değişikliği WhatsApp beta'nın 2.23.25.19 sürümünde fark etti.

whatsapapasdf.jpg

ARAMA ÇUBUĞUNA EKLENİYOR

Buradaki tek belirgin değişiklik, kullanıcı adının üstteki arama çubuğuna eklenmesidir ve bu kelime, yukarıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi arama alanını biraz kalabalık hale getiriyor.

HESAP SAHİPLERİNİN İSTEĞİNE BAĞLI

Bu yöntemle hesapları arama yeteneği daha geniş bir şekilde mevcut değil, muhtemelen coğrafyaya dayalı olarak sınırlı test ediliyor. Kullanıcı adları genel olarak kullanıma sunulduğunda, hesap sahipleri için isteğe bağlı olacak ve istedikleri zaman telefon numaralarını kaldırmalarına izin verecek.

Kullanıcı adlarının veya yeni eklenen arama işlevselliğinin kullanıma sunulma tarihi henüz belirli değil. Ancak altı aydan fazla bir süredir geliştirildiği göz önüne alındığında, bunun gelecekteki bir güncellemede sabit kanala ulaşacağı düşünülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.