Google'dan yapay zeka piyasasına dev adım 'En büyük ve en yetenekli model olacak'

Google'dan yapay zeka piyasasına dev adım 'En büyük ve en yetenekli model olacak'
Google en büyük ve en yetenekli yapay zeka modelini tanıttı.

Geleceğin yeni aracı olarak görülen yapay zeka üzerinden Google, çalışmalarına hız vermeden sürdürüyor. Google, OpenAI'nin geliştirdiği GPT-4'e rakip olacak bir sistem yaptı.

Google yeni yapay zeka modeli Gemini'ı tanıttı.

google-gemini.jpg

Birçok işlevde ve cihazlarda kullanılması düşünülen Gemini'nin ultra, pro ve nano gibi sürümleri mevcut. Sürümlerde en üst kademe olarak nitelentirilen ultra, en büyük ve yetenekli olarak tanımlanıyor. Pro modelde ise sınırlamalar var. Gemini Nano ise mobil cihazlarda kullanıma açılacak.

İlk olarak abonelere özel uygulama üzerinden sunulacak olan yapay modeli, Gemini Pro, Generative AI Studio veya Google'ın Cloud'da yer alan Vertex AI üzerinden 13 Aralık'tan itibaren kullanıma geçecek. Gemini Ultra'nın çıkışı ise yeni yılı bulması bekleniyor.

gemini.jpg

Gemini Ultra, matematik, fizik, tarih, hukuk, tıp gibi 57 konunun birleşiminde kullanan MMLU(büyük çoklu görev dil anlayışı) ile alanında uzman insanlardan daha iyi performans gösteren ilk model olarak nitelendiriliyor.

Google'ın yapay zeka modelinin işlevsel olarak karmaşık konulardaki nüansları ve akıl yürütmeyi anlayabileceği iddia ediliyor.

Google CEO'su Sundar Pichai, Gemini’yi şu ifadeler ile anlattı:

"Gemini, sıfırdan çok modlu olacak şekilde inşa edildi; Bu, metin, kod, ses, görüntü ve video dahil olmak üzere farklı türdeki bilgileri genelleştirebileceği ve kusursuz bir şekilde anlayabileceği, bunlar üzerinde çalışabileceği ve birleştirebileceği anlamına geliyor."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.