Uzman Muhammed Bayram tek tek açıkladı SGK'dan kimler prim iadesi alabilir?

Uzman Muhammed Bayram tek tek açıkladı SGK'dan kimler prim iadesi alabilir?
Sosyal Güvenlik Kurumu'na geçmiş dönemlerde ödenen primlerin iadesi, belirli şartlar altında mümkün olabilmektedir. SGK Uzmanı Muhammed Bayram, bu şartların neler olduğunu detaylı bir şekilde paylaştı. İşte detaylar...

Sosyal Güvenlik Kurumu'na geçmiş dönemlerde ödenen primlerin iadesi, belirli şartlar altında mümkün. SGK Uzmanı Muhammed Bayram, CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada, bu şartları detaylandırdı. Özellikle kısa süreli sigortalı olarak çalışmış ve daha sonra herhangi bir işte çalışmayan bireyler, bu durumdan faydalanabilirler. Ayrıca, emeklilik yaşını doldurmuş ancak emekli olmaya hak kazanamamış kişiler de ödedikleri primleri geri alma hakkına sahiptirler.

SGK Uzmanı Muhammed Bayram detayları şu ifadelerle aktardı;

“SGK primini ödediyse ama şu anda emekli olamıyorsa bunun ödenen sigorta priminin geri iadesi mümkün. Bir kişi 100 liralık bir maaş alıyorsa bunun yüzde 9'u yani 9 lirası sigorta primine kesildi. Şu an emekli olamıyor. Yaşı tutmuyor ya da sigortalı yaşı tutmuyor. Bunların tamamını geri alabilir”

41523.jpg

BİR KİŞİ VEFAT EDEN EŞİNİN PRİMLERİNİ GERİ ALABİLİR Mİ?

“Eğer emeklilik aylığı bağlanmadan vefat ettiyse çocukları, varisleri ve eşi, SGK il merkezlerine ya da SGK il müdürlüklerine yazılı olarak başvurup bunları geri iade alabilirler. Eğer emekli olmak istemiyorlarsa yatırmış oldukları para için toplamda bir dilekçe hazırlamaları gerekiyor. Yazılı bir şekilde başvurmaları gerekiyor. Bağlı bulundukları SGK merkezlerine ya da il müdürlüklerine yazılı bir şekilde başvururlarsa eğer bunları toplu bir şekilde alabilirler”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.