Ünlü Türk çay devi iflasın eşiğinde! Kimse bunu beklemiyordu

Ünlü Türk çay devi iflasın eşiğinde! Kimse bunu beklemiyordu
Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti.

Türkiye'deki çay sektöründe önemli bir yere sahip olan Tirebolu 42 markalı çay üreticisi, konkordato ilan etti.

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin verdiği karara göre, şirketin iflas öncesinde toparlanması için bir yıl süre tanındı. Mahkeme kararında, Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin konkordato talebi doğrultusunda verilen bu sürenin, şirketin yeniden yapılanma şansı olarak görüldüğü ifade edildi.

tirebolu-42-siyah-cay-1-kg-x-3-adet-bb5fef5f12afcadf3f422b19fda67e4c.jpgTirebolu 42 markası, kökleri 1992 yılına dayanan köklü bir çay firmasına dayanıyor. İsmini, kurucusu Hüseyin Avni Bey'in liderliğindeki 42. Alay'dan geliyor.

Hüseyin Avni Bey'in yaşamı, cesareti ve kahramanlıklarıyla dolu bir hikayeye sahip. 1876 yılında Tirebolu’nun Cintaşı Mahallesi’nde doğan Hüseyin Avni, jandarmaya katıldıktan sonra çeşitli başarılar elde etmiş ve ülkesi için önemli mücadelelere imza atmış bir isimdir.

ekran-goruntusu-2024-04-17-081437.png

Hüseyin Avni Bey, 42. Alay komutanı olarak Balkan Harbi ve 1. Dünya Savaşı'nda önemli görevler üstlenmiş, özellikle Sakarya Muharebesi'nde büyük bir rol oynadı.

Bu mücadelelerde gösterdiği cesaret ve liderlik, Tirebolu 42 markasının ismini taşıyan çay firmasının da simgesi haline geldi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.