Ünlü Türk oteller zinciri iflasın eşiğinde 'Mahkeme borçlarını ödemesi için tarih verdi'

Ünlü Türk oteller zinciri iflasın eşiğinde 'Mahkeme borçlarını ödemesi için tarih verdi'
Ünlü oteller zincirinin konkordato talebi kabul edildi.

Antalya merkezli olan Maya Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi, Ekim 2023'te konkordato talebinde bulunmuştu.

Maya Turizm Taşımacılık, Belek'te bulunan 183 odalı Maya World Park adlı bir otele de sahiptir ve konkordato davası bu otelle ilgili olarak sonuçlandı.Maya Turizm Taşımacılık Limited Şirketi'nin konkordato talebi kabul edildi.

Konkordato projesi, İcra ve İflas Kanunu'na uygun olarak tasdik edilerek kayıt altına alındı. Alınan bu karar kapsamında, tüm adi alacakların 30 Haziran 2024'ten itibaren 36 ay boyunca eşit taksitler halinde ödenmesi kararlaştırıldı. Mahkemeye sunulan ödeme planı ve tablolar, kararın bir parçası olarak kabul edildi ve tüm alacakların ve taksitlerin belirlenen ödeme planına uygun olarak izleneceği vurgulandı.

maya-belek.jpg

Ayrıca, konkordato kararının gerekçeli kararın kesinleşmesini beklemeden derhal bağlayıcı hale geldiği belirtildi.

Konkordato sürecinin yönetimi için Mali Müşavir Muzaffer Akça'nın atanması kararlaştırıldı. Akça, borçlunun işletmesinin durumunu ve borçların ödeme kabiliyetini düzenli olarak mahkemeye rapor edecek. Ayrıca, Akça'ya görev süresince aylık 10.000,00 TL ücret ödenecek ve bu ücret davacı şirket tarafından karşılanacak.

hotel-maya-world-side-0.jpg

Mahkeme kararıyla, geçici mühlet kararından önce başlatılan ve henüz paraya çevrilmemiş olan hacizlerin hükümsüz olduğu tespit edildi. Ancak, bu hüküm, belirli alacaklılar için geçerli değildi. Konkordato tamamen feshedilirse, borçluların iflasına karar verilebileceği ve bu aşamada iadesi gerekmeyen iflas avanslarının belirli bir sıra dahilinde ödeneceği vurgulandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.