Ünlü odun üreticisi iflasın pençesinde 'Ödemelerini peş peşe geciktirdi'

Ünlü odun üreticisi iflasın pençesinde 'Ödemelerini peş peşe geciktirdi'
Durulmayan iflas dalgasına bir üretici firma daha katıldı. Ödemelerinin gecikmesi üzerine zor duruma girdiği belirtilen üretici hakkında detaylar ortaya çıktı.

ABD merkezli odun pelet ihracatçısı Enviva gelecekteki fiyatlar üzerine yapılan kötü bahis neticesinde iflas başvurusunda bulunacağına dair bilgiler gün yüzüne çıktı. Ünlü odun üreticisi Enviva bu doğrultuda iflas başvurusu yapmaya hazırlanıyor.

The Wall Street Journal'ın bilgi sahibi kaynaklardan elde edilen habere göre, şirketin bu adımı atma nedeni, dokuz rakamlı bir zararın ortaya çıkmasından kaynaklandığı düşünülüyor.

pelety.jpg

ÖDEMELERİNİ PEŞ PEŞE GECİKTİRDİ

Bethesda, Md. merkezli şirket geçtiğimiz ay, tahvil sahiplerine 24 milyon dolarlık faiz ödemesini kaçırdıktan sonra Enviva kendisini perşembe günü sona erecek olan 30 günlük ödemesiz kredinin içerisinde buldu.

Bu bilgiler doğrultusunda, Enviva bu hafta içi harekete geçecek gibi görünüyor.

6784610460.jpg

ŞİRKETE FİNANSMAN TEKLİFİ

Haberde belirtilene göre, Enviva'nın tahvil sahiplerinden oluşan bir grup, şirketin 11. bölüm süreci için finansman teklif etti.

Ortaya çıkan tüm bu açıklamalara ve şirket hakkında söylenen ödeme gecikmelerine rağmen şirketten herhangi bir açıklama gelmemesi de dikkat çekti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.