Ünlü kozmetik devi onlarca mağazasını kapatıyor

Ünlü kozmetik devi onlarca mağazasını kapatıyor
Body Shop, İngiltere'nin önde gelen kozmetik markalarından biri, ABD ve Danimarka pazarlarından çekilerek iflas başvurusunu talep etti.

İngiltere'nin önde gelen kozmetik markalarından biri olan The Body Shop, finansal olarak zor bir dönemden geçiyor.

237a5995.jpg

Şirket, 1 Mart'tan itibaren ABD pazarından çekilme ve Kanada'da 105 mağazasının üçte birini kapatma kararı aldı. Kanada'daki müşterilerine online alışveriş imkanı sunmaya başlayan The Body Shop, Danimarka'da ise iflas etti. Danimarka'daki 15 mağazası kapanan marka, İngiltere'de de yeniden yapılanma sürecine girdi.

FRP Advisory tarafından yönetilen bu süreçte, İngiltere'deki 198 mağazasının yaklaşık yarısı kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. The Body Shop, ekonomik krizle mücadele ederken, yönetimi markayı yeniden canlandırmak için çeşitli planlar yapmakta.

the-body-shop-1024x683.jpg

THE BODY SHOP HAKKINDA

The Body Shop, 1976 yılında İngiltere'de kurulan bir kozmetik markası. Marka, doğal bitki ve meyve özlerinden elde edilen içerikleri kullanarak cilt bakımı, vücut bakımı, makyaj ve parfüm ürünleri sunmakta.

The Body Shop, hayvanlar üzerinde deney yapmayan, vegan formüllere sahip ve etik ticareti destekleyen bir marka olarak tanınıyor. Marka ayrıca kadınların güçlenmesi, çevrenin korunması ve eşitlik için kampanyalar yürütmektedir. The Body Shop, Türkiye'de 2023 yılında AURELIUS Group tarafından satın alındı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.