O ilde yaşayanlar yaşadı Belediye 10 bin personel alacak

O ilde yaşayanlar yaşadı Belediye 10 bin personel alacak
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçede 10 bin yeni personel alınacağını duyurdu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçeye kurmaya başladıkları; Dijital Gençlik Merkezi, Balbucks, NE10, tedavi merkezleri, spor kompleksleri, Balmek gibi çeşitli kuruluşlarda istihdam edilmek üzere 10 bin yeni personeli belediye ve belediyenin kendi şirketlerine alacaklarını açıkladı. Başkan Yılmaz, Balbucks’ların Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

Balıkesir'in 2024 - 2029 Şehir Yönetim Manifestosunu açıklayan Yücel Yılmaz, belediye şirketlerinde yapılacak istihdam müjdelerini sıraladı. Başkan Yılmaz, ilk olarak Varan 1 başlığı altında “20’de 20 Balıkesir Hamlesi”ni hakkında bilgi verdi. 20 ilçenin tamamına; Balbucks, Dijital Gençlik Merkezi, NE10, spor kompleksi, Uydu Kuluçka Merkezi ve Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi kuracaklarını söyleyen Başkan Yılmaz ayrıca hobilerin ticarete dönüşmesini sağlayacak 100 yeni BALMEK açacaklarını da sözlerine ekledi. Körfez ve Güney Marmara bölgelerinde de birer Çocuk Köyü oluşturacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz; Ayşebacı Mahallesi çevresinde bir Fuar ve Kongre Merkezi ve şehrin farklı bir noktasında da Kültür ve Sanat Merkezleri oluşturacaklarını dile getirdi.

balikesir1.jpg

BALIKESİR'DE 10 BİN YENİ İSTİHDAM SAĞLANACAK

Başkan Yılmaz, belediye şirketleri bünyesinde alınacak personel hakkında “Şimdi bu yaptıklarımızın tam versiyonuna geçme zamanı içindeyiz. 20 ilçemize kuracağımız yeni işletmelerimize belediye şirketlerimizde çalıştırılmak üzere 10 bin yeni istihdam sağlanacak. Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’mizin üstünde ve ek hizmet binalarımızda kariyer merkezimiz bulunuyor. Hani açacağız diyorlar ya açılmışları burada var." diye konuştu.

Yılmaz Balbucks’a 9 bin 900 tane müracaat yapıldığını, başvuruların hepsinin değerlendirileceğini ve bu kişilerin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şirketlerde çalıştırılacağını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.