Türkiye Şeker Fabrikasına ait taşınmaz 58 milyon 500 Bin TL'ye satıldı

Türkiye Şeker Fabrikasına ait taşınmaz 58 milyon 500 Bin TL'ye satıldı
Özelleştirme Dairesi Başkanlığı, Türkiye Şeker Fabrikası’nın Bursa Karacabey’deki taşınmazını ve üzerindeki binaları 58,5 milyon lira karşılığında satma kararını Resmi Gazete’de duyurdu. Satışa konu olan taşınmaz, ilçenin merkezinde bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan bir kararla, Bursa'nın Karacabey ilçesinde bulunan ve Türkiye Şeker Fabrikası'na ait olan bir arazi ve binalar özelleştirildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

14-seker-fabrikasi-satisa-cikariliyor2.jpg

Özelleştirme Dairesi Başkanlığı, 8 bin 556 metrekarelik taşınmazın ve üzerindeki yapıların 58 milyon 500 lira karşılığında Coşkun Örs Yemek, Gıda, Hayvancılık, Turizm ve Otelcilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne devredildiğini duyurdu. 4046 sayılı kararın, Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun'un 3. ve geçici 29. maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8. maddesi uyarınca alındığı bildirildi.

hyrtg.jpg

KARAR, RESMİ GAZETE'DE ŞU ŞEKİLDE YER ALMAKTADIR:
"Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Komisyonunca, mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı olup özelleştirme kapsam ve programında bulunan Bursa ili, Karacabey ilçesi, Canbalı Mahallesi, 337 ada 19 ve 31 parsellerdeki toplam 8.556,00 m2 yüzölçümlü taşınmazlar ile üzerinde yer alan yapıların (bir bütün halinde), 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde "satış" yöntemiyle özelleştirilmesini teminen, ihale ilanı ve ihale şartnamesinde belirtilen hususlar dikkate alınarak gerçekleştirilen ihale sonucunda verilen;

"Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı; Bursa ili, Karacabey ilçesi, Canbalı Mahallesi, 337 ada 19 ve 31 parsel numaralı, toplam 8.556,00 m2 yüzölçümlü taşınmazlar ile üzerinde yer alan yapıların (bir bütün halinde); 58.500.000 Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Coşkun Örs Yemek, Gıda, Hayvancılık, Turizm ve Otelcilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına,

dair 12/12/2023 tarihli ve 03 sayılı Kararın onaylanmasına ve bu Karar çerçevesinde Taşınmaz Satış Sözleşmesinin imzalanması ile işbu Karar gereklerinin yerine getirilmesi hususlarında Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınmasına, 4046 sayılı Kanunun 3 ve 29 maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmündeki 8. maddesi gereğince karar kılındı."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.