Ünlü dev bankadan çok konuşulacak tahmin 'Bu tarihe dikkat 'Akaryakıtta zam var mı

Ünlü dev bankadan çok konuşulacak tahmin 'Bu tarihe dikkat 'Akaryakıtta zam var mı
ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, brent petrol fiyat tahminlerini paylaştı.

Goldman Sachs, Kızıldeniz'deki sorunların OECD stoklarında daha büyük bir düşüşe neden olabileceği düşüncesiyle, 2024 yazında Brent petrolün zirvesi için önceki tahminini 85 dolardan 87 dolara yükseltti.

Şirket, Brent petrolün 2025'te ortalama olarak 80 dolar seviyesinde kalmasını bekliyor.

Petrol fiyatlarının kalıcı olarak 70 doların altına düşmesi için, talebin zayıflaması ve Suudi Arabistan'ın üretim stratejisinde değişiklik olması gerektiğini belirten Goldman Sachs, 2024'te petrol talebinin günlük 1,5 milyon varil artacağını öngörüyor.

Goldman Sachs, OPEC+'nın üretim kesintilerini 2024'ün ikinci çeyreğine kadar uzatacağını ve kademeli olarak ve kısmen 2024'ün üçüncü çeyreğinden itibaren kısıntıların kaldırılacağını düşünüyor.

Brent petrol fiyatlarında beklenen bu artış nedeniyle, Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarıyla ilgili meraklar artıyor. Ancak, 26 Şubat 2024 itibarıyla benzin ve motorin fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadığı görülüyor.

Benzin ve motorin fiyatlarının hesaplanmasında Gümrüksüz Rafineri Fiyatı üzerine ÖTV ve EPDK paylarının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri Satış Fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında günlük olarak yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takibiyle tespit ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.