TÜVTÜRK'ten flaş hamle Araç muayenelerinde yeni dönem

TÜVTÜRK'ten flaş hamle Araç muayenelerinde yeni dönem
TÜVTÜRK'ten araç sahiplerine hamle geldi. Kış sezonuna girmiş bulunmaktayız ve milyonlarca araç sahibine lastik kontrol ile ilgili detaylar duyuruldu.

TÜVTÜRK'ten milyonlarca araç sahibine hamle geldi. Kış sezonun gelmesi ile birlikte kış lastiği ve zincir kullanımı başladı. TÜVTÜRK, konuya ilişkin araç lastiklerinin diş derinliği kontrolleri sırasında yapılan değişiklikler bildirildi.

Bildirilen değişiklik kapsamında, periyodik muayene için lastik diş derinliğinin en az 1,6 mm olması gerektiği belirtildi. Yola elverişlilik muayenesi için bu limitin 2 mm olduğu vurgulandı. Bu nedenle, sürücülerin lastiklerin diş derinlikleri kurallarında hassas olması gerektiği ve sık kontrol etmeleri teşvik edildi.

honda-tuvturk-2.jpg

LASTİK DEĞİŞİKLİKLERİN DETAYLARI

Buna göre araç sahiplerinin muayenelerindeki değişiklikler şu şekilde:

  • Araçlarda yaz ve kış lastiği denetimleri kaldırıldı.
  • Araç periyodik muayene için lastik diş derinliği en az 1,6 mm olmalı.
  • Aracın yola elverişlilik muayenesi için lastik diş derinliği en az 2 mm olmalı.

Bu değişiklikler, sürücülerin araç muayenesini daha kolay ve hızlı bir şekilde tamamlamalarını sağlamak için yapılmıştır. Artık yaz - kış lastik değişimi gibi zaman alıcı işlemler yapılmayacaktır. Bunun yerine, lastiklerin yeterli diş derinliğine sahip olup olmadığı gibi araç güvenliği açısından önemli olan kontroller daha esnek hale getirilmiştir.

tuvturkistasyon.jpg

Araç muayenesi sürecinde yapılan değişiklikler sayesinde, sürücüler araçlarını muayeneye götürmeden önce daha az zaman harcamak zorunda kalacaklardır. Ayrıca, bu değişiklikler araç güvenliğini artırmak için gerekli olan bakım ve onarım işlemlerini kolaylaştıracaktır. Bu şekilde, araç muayenesi süreci daha hızlı, verimli ve kullanıcı dostu bir hale gelecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.