TÜVTÜRK'te zam oranı belli oldu İmzalar atıldı

TÜVTÜRK'te zam oranı belli oldu İmzalar atıldı
TÜVTÜRK ve TÜMTİS tarafından merakla beklenen anlaşmada imzalar atıldı.

Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) ve TÜVTÜRK'e bağlı Anadolu Taşıt Muayene İstasyonu Yapı İşletim arasında gerçekleştirilen toplu sözleşmede yüzde 58 oranında zamma imza atıldı.

tuvturk1.webp

YÜZDE 58 ZAM YAPILDI

Yapılan anlaşma ile ücretlere %58,5 oranında zammın yanında 100 çalışma günü tutarında ikramiye hakkı verileceği belirtildi.

Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Genel Sekreter Muharrem Yıldırım ve işveren temsilcisi Avukat Yakup Sait Çağlar'ın katılımıyla yapılarak anlaşma sağlandı. İlk yıl zam oranın yüzde 58,5'lik bir artış sağlanırken diğer yandan ikinci yıl için ücretlerin yeniden değerleme oranında arttırılacağı vurgulandı.

tuvturk6.jpg

100 GÜNLÜK İKRAMİYE VERİLDİ

Çalışanlara ikramiye konusunda da önemli düzenlemeye gidildi. 2019 yılı ve öncesinde işe giren sendika üyesi işçilere 100 günlük net ücretleri tutarında ikramiye verilirken, 2019'dan sonra işe giren sendika üyesi işçilere ise 70 günlük net ücretleri tutarında ikramiye verilmesine karar verildi.

tuvturk5.jpg

Sözleşme kapsamında diğer önemli maddeler arasında fazla mesai ücretlerinde yüzde 80'lik bir zam, bayram ödeneklerinde artışlar, yılbaşı primi, izin yardımı, geçici görev yardımı, yakacak yardımı, evlenme ve doğum yardımı ile ölüm ve sakatlanma durumlarında yapılacak nakdi yardımlar yer aldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.