Boeing davasında ifade verecekti Üretim hatası var dedi cesedi bulundu

Boeing davasında ifade verecekti  Üretim hatası var dedi cesedi bulundu
ABD'nin South Carolina eyaletinde, Boeing ürünlerinin kalitesi hakkında endişelerini dile getiren eski bir Boeing çalışanının cesedi bulundu.

Boeing eski çalışanı Barnett'ın davasının sonrasında ölü bulunması şüphe doğurdu.

New York Post'un haberine göre, Boeing eski çalışanı John Barnett, dün South Carolina'da kaldığı otelin otoparkında aracının içerisinde cansız bulundu. Barnett'in cesedinin Boeing şirketine açılan davada ifade vermesi beklenirken mahkemeye gelmemesinin sonrasında bulunması gözlerin birden Boeing şirketine çevrilmesine neden oldu.

boeing3.jpg

Charleston bölgesinden bir adli tıp yetkilisi BBC'ye yaptığı duyuruda Boeing şirketinin fabrikalarındaki güvenlik ihlallerine dikkati çeken Barnett'in, aracında "kafasına silah ile ateş etmiş halde" bulunduğunu söyledi. Beoing'ten yapılan açıklamada ise 2017'ye kadar şirket için çalışan Barnett'in vefatından üzüntü duyduğunu dile getirildi.

OKSİJEN MASKELERİNİ AÇAN SİSTEMDE ÜRETİM HATASI

John Barnett, 2019'da 787 Dreamliner tipi yolcu uçaklarında kabin basıncının aniden düşmesi durumuda yolcu koltuklarının üzerinde bulunan oksijen maskelerini otomatik açan sistemlerin büyük bölümünde üretim hatası olduğunu söymeşti.

Boeing'de 32 yıl çalışan Barnett, 2016'da şirketin South Carolina'daki fabrikasında çalışırken, 787 Dreamliner'lar üzerine yaptığı kalite kontrol testlerinde, acil durum oksijen sistemlerinin yüzde 25'inin doğru çalışmadığını, oksijen maskelerinin doğru zamanda çıkmadığını belirlediğini söylemişti.

DAHA İLERİ TEST YAPILSIN DEDİ, KABUL EDİLMEDİ

Barnett, bahsedilen sistemlerdeki üretim hatasını anlamak için daha ileri testler yapmayı talep ettiğini ancak bu talebinin Boeing yöneticileri tarafından engellendiğini söylemişti. Bunun üzere 2017'de ABD Federal Havacılık Komisyonu'na (FAA) şikayette bulunduğunu belirten Barnett, kurumun çözüm için adım atmadığını ileri sürmüştü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.