3 hisseye 1 ay yasak getirildi 'Tüm işlemler yasaklandı'

3 hisseye 1 ay yasak getirildi 'Tüm işlemler yasaklandı'
Borsa İstanbul’da işlem gören 3 hisse hakkında 1 ay süreyle yasak veya tedbir kararı alındığı duyuruldu.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan yazılı açıklama ile Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Mia Teknoloji (MIATK), Ray Sigorta (RAYSG) ve Derimod (DERIM) hisseleri hakkında 1 süreyle yasak veya tedbir kararı alındığı açıklandı.

Borsa İstanbul’dan KAP’a yapılan bildirimde şu ifadelere yer verildi;

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Derimod (DERIM) payları 12/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Mia Teknoloji (MIATK) ve Ray Sigorta (RAYSG) payları 12/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

EMİR PAKETİ NEDİR?

Emir paketi tedbiri, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması gibi uygulamaları kapsamaktadır. Bu tedbirler, ilgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirlerle birlikte, emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.