TPAO kolları sıvadı Bir ilde daha petrol aranacak

TPAO kolları sıvadı Bir ilde daha petrol aranacak
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Siirt merkezinde yeni bir petrol arama faaliyetine başlıyor. Şirket, Meşelidere-1 adını verdiği kuyuda sondaj çalışmalarını yürütecek.

Siirt ilinin merkezine bağlı Meşelidere köyünde, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü yürütücülüğünde yeni bir petrol arama faaliyeti başlatılıyor. ARI/TPO/K/M47-b4 ruhsat numarasına sahip alanda gerçekleştirilecek olan Meşelidere-1 kuyusu tespit çalışmalarıyla, bölgedeki ham petrol potansiyeli değerlendirilecek.

Yaklaşık 9 milyon lira maliyetle planlanan projede, döner sondaj tekniği ile sadece keşif amaçlı sondaj yapılması öngörülüyor. Elde edilecek veriler ışığında, petrol rezervinin miktarı ve kalitesi analiz edilerek, üretim için ek kuyuların açılıp açılmayacağına karar verilecek.

rdw.jpg

TÜRKİYE PETROLLERİ ANONİM ORTAKLIĞI HAKKINDA

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, 1954 yılında faaliyete geçmiş ve o tarihten bu yana, enerji sektöründe önemli bir konuma yükselmiştir. Şirket, hem yurt içinde hem de yurt dışında altı ayrı lokasyonda, petrol ve doğal gaz arama, sondaj, üretim ve dağıtım gibi çeşitli faaliyetlerde bulunmaktadır. Özellikle petrol arama ve çıkarma işlemleri, şirketin temel operasyonlarını oluştururken, derin deniz sondajı, konvansiyonel olmayan kaynakların işlenmesi, doğal gaz depolama ve boru hatları aracılığıyla taşıma gibi alanlarda da hizmet vermektedir.

Türkiye'nin enerji alanındaki diğer önde gelen kuruluşlarına da öncülük eden Türkiye Petrolleri, TÜPRAŞ, BOTAŞ, PETKİM ve Petrol Ofisi gibi toplamda 19 şirketin kurulmasına katkıda bulunmuştur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.