Temizliğin kilit noktası olan sabunları asla buralarda kullanmayın

Temizliğin kilit noktası olan sabunları asla buralarda kullanmayın
Temizliğin temel yapı taşlarından olan sabun ile bazı nesneler kullanılmamalı. Temizliyeyim derken nesnenin daha fazla zarar görmesini sağlayabilirsiniz. İşte detaylar...

Temizlik, sağlıklı bir yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır. Ancak, her şeyi sabunla yıkamak, temizlik yapmak anlamına gelmez. Bazı eşyalar, sabunla temas ettiğinde zarar görebilir, renkleri solabilir, dokuları bozulabilir veya bakteri üretebilir. İşte, sabunla yıkanmaması gereken şeyler ve alternatif temizlik yöntemleri:

my8wcb0wjbpotted-herbs-for-scented-soaps.jpg

1. YÜN VE İPEK KUMAŞLAR:

Bu kumaşlar, sabunla yıkandığında çekebilir, küçülebilir veya şekillerini kaybedebilir. Bunları yıkamak için özel yün ve ipek deterjanları kullanmak veya kuru temizlemeye göndermek daha iyidir.

2. DERİ VE SÜET EŞYALAR:

Deri ve süet, sabunla yıkandığında kuruyabilir, çatlayabilir veya lekelenmeye neden olabilir. Bunları temizlemek için nemli bir bezle silmek veya özel deri ve süet temizleyicileri kullanmak gerekir.

3. AHŞAP EŞYALAR:

Ahşap, sabunla yıkandığında suyu emebilir, şişebilir veya çürüyebilir. Ahşap eşyaları temizlemek için nemli bir bezle silmek veya ahşap cilası kullanmak yeterlidir.

leke-temizleme-sabunu.jpg

4. ELEKTRONİK CİHAZLAR:

Elektronik cihazlar, sabunla yıkandığında kısa devre yapabilir, bozulabilir veya yangına neden olabilir. Elektronik cihazları temizlemek için kuru bir bezle silmek veya elektronik temizleyici spreyler kullanmak gerekir.

5. TAKILAR:

Takılar, sabunla yıkandığında kararabilir, paslanabilir veya parlaklıklarını kaybedebilir. Takıları temizlemek için yumuşak bir bezle silmek veya takı temizleyici solüsyonları kullanmak daha uygun olur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.