AK Parti Grup Başkanvekilinden ilk açıklama geldi Yeni vergi yolda

AK Parti Grup Başkanvekilinden ilk açıklama geldi Yeni vergi yolda
AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, yeni vergiyle alakalı yasa teklifini Ramazan Bayramı sonrasında vereceklerini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto varlıkların vergilendirilmesi için yeni bir yasa teklifi hazırladığı iddiası gündemde yer almaya başladı. AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, kripto varlıklara ilişkin çalışmaların tamamlandığını ve Ramazan Bayramı sonrası Meclis'e sunulacağını duyurdu. Güler, bu konuda AKP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ve uzman milletvekilleriyle birlikte çalıştıklarını belirtti.

hytrgefdw.jpg

Yasa teklifiyle, kripto varlık alım satım platformlarına Sermaye Piyasası Kurulu tarafından lisans verilmesi ve finansal kuruluşlara benzer şekilde asgari faaliyet şartları getirilmesi amaçlanıyor. Böylece, kripto varlıklarla işlem yapanların risklerinin azaltılması ve uluslararası uygulamalara uyum sağlanması hedefleniyor.

vergi.jpg

Ayrıca, kripto varlıkların vergilendirilmesiyle, Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) 15 No'lu teknik standardına uygun hale gelinmesi ve Türkiye'nin "kısmi uyumlu" kategorisinden çıkması planlanıyor. Avrupa Parlamentosu da önceki yıl kripto varlıklardan vergi alınmasına yönelik kararı onaylamıştı. Almanya'da 600 euronun üzerindeki kazançlara vergi alınırken, İsveç de kripto vergisi kapsamında yüzde 30 kesinti yapıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.