Sahurda bunu yapan tok kalıyor 'Hem lezzetli hem de pratik'

Sahurda bunu yapan tok kalıyor 'Hem lezzetli hem de  pratik'
Sahurda tok tutacak pratik ve lezzetli bu tarif önerilerini mutlaka deneyin.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte sahurda ne pişirsem telaşı da bazı evleri sarmaya başladı. Kimileri hazırlıklarini önceden yapıp buzluğa attı kimileri de yapacağı tarifleri bir kenarına not ediyor. İst sahur vaktinde hazırlayabileceğiniz birkaç pratik tarif…

YAĞLI YEMEYİN

Uzmanlar sahurda yağlı ve tuzlu besinlerden uzak durulması gerektiğini, lifli besinlere yönelmenin daha doğru bir tercih olacağını söylüyor. Yağ bakımından zengin olan besin türleri gün boyu susama neden olabilir.

1525679722874.jpg

Öte yandan hareketsiz kalacağından uzun vadede kalp sağlığınız olumsuz etkileyebilir. İster kalabalık sofralar olsun, isterseniz de bir çekirdek aile sofrası… iste kolaylıkla hazırlayabileceğiniz pratik bir sahur öğünü…

SAHUR İÇİN ÇOK PRATİK

Yumurtalı Tost:

Yumurta sizin daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olacak. Üstelik içerdiği diğer lifli malzemeler sebebiyle de sağlıklı bir alternatif.

Malzemeler:

2 dilim tam buğday ekmeği veya çavdar ekmeği
2 adet yumurta
1 domates
1/2 salatalık
Rendelenmiş peynir (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber
Zeytinyağı veya tereyağı
Yapılışı:

Domatesi ve salatalığı ince dilimler halinde kesin.
Yumurtaları çırpın ve tuz, karabiber ekleyerek karıştırın.
Tava veya tost makinesini orta ateşte ısıtın.
Ekmeğin her iki tarafına da zeytinyağı veya tereyağı sürün.
Tava veya tost makinesinde ekmeği hafifçe kızartın.
Üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin ve spatula ile hafifçe karıştırın.
Üzerine dilimlenmiş domates ve salatalığı yerleştirin.
Rendelenmiş peynir serpiştirin (isteğe bağlı).
Tavanın kapağını kapatın ve yumurtalar pişene kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin.
Tost makinesinde ise kapalı konumda 3-4 dakika kadar pişirin.
Sıcak servis yapın ve isteğe bağlı olarak yanında yeşillikler veya zeytinle servis edebilirsiniz.

Muzlu Yulaf Ezmesi:

Sağlıklı ve doyurucu bir diğer alternatif olarak deneyebilirsiniz.

Malzemeler:

1 su bardağı yulaf ezmesi
1,5 su bardağı süt veya badem sütü
1 adet muz (dilimlenmiş veya ezilmiş)
Yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Bal veya pekmez (isteğe bağlı)
Çilek veya diğer meyveler (süslemek için)
Yapılışı:

Bir tencerede yulaf ezmesi ve sütü orta ateşte karıştırarak pişirin. Yaklaşık 5-7 dakika kadar karıştırarak pişirin, kıvam alana kadar bekleyin.
Pişen yulaf ezmesini kaselere alın.
Üzerine dilimlenmiş veya ezilmiş muzları ekleyin.
İsteğe bağlı olarak tarçın serpiştirin.
Bal veya pekmez ile tatlandırabilirsiniz.
Süslemek için dilimlenmiş çilek veya diğer meyveleri ekleyin.
Sıcak veya soğuk servis yapın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.