Sakız çiğnemek orucu etkiliyor mu 'Diyanet açıkladı'

Sakız çiğnemek orucu etkiliyor mu 'Diyanet açıkladı'
Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte orucu bozan faktörler merak edilmeye başlandı. Her yıl mütemadiyen sorulan sorulara bu yıl da cevap aranıyor.

Oruç tutma ibadetini etkileyen, bilinç dışı eylemler bu yıl en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.


Bunlardan biri de sakız çiğnemenin orucu bozup bozmayacağı.. Ramazan ayında Müslüman olan vatandaşlar kendi rızalarıyla bilinçli olarak aç kalmayı tercih ediyor dini inanışları gereği bir ay boyunca sahurdan iftara kadar yemek yemeyen vatandaşlar, her yıl bu ibadeti ilişkin farklı soruları gündeme taşıyor. Peki sakız çiğnemek orucu bozuyor mu? Dini kitaplarda yer alan fetvalara bakıldığında sakız çiğnemenin Örücü bozabileceği söylenmektedir. Bazı din adamları ise şekeri alınmış ya da kokusuz tatsız sakızların orucu bozmadığını ifade etmektedir.

DİYANET NE DİYOR?

Diyanet İşleri Genel Müdürlüğü'nün web sayfasında yer alan bilgiye göre ise; ne kadar dikkat edilirse edilsin çiğneme sırasında tat alma ya da yutma ihtimali bulunduğu gerekçesiyle sakız çiğnemenin orucu bozacağı ifade edilmektedir. Ancak kenger sakızı gibi katkısız sakızlar, ve önceden çiğnenerek tatsızlar hale getirilen kızların çiğnenmesi yutmamak koşuluyla orucun bozulmayacağına bununla birlikte sakız çiğnemenin mekruh olduğu da belirtilmiştir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.