Otomotiv devi şokta Herkesin kullandığı o model ölüm saçıyormuş

Otomotiv devi şokta Herkesin kullandığı o model ölüm saçıyormuş
Ford marka otomobil kullananlar büyük düş kırıklığı yaşıyor. Sağlamlığı ile bilinen Ford'un bir serisi olduğu gibi geri çağırıldı.

Amerika'nın otomotiv devi Ford'un ABD'deki 1,9 milyon Explorer model aracını belirlenen bir sorun nedeni ile geri çağırdı. Sorunun donanımla ilgiyi olduğu belirtilirken, bu sorunun ölümcül risk taşıdığını belirtildi.

ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresi yaptığı bir açıklama ile geri çağırılan araçların 2011-2019 yılları arasında üretilen Ford Explorer araçlarını kapsadığını duyurdu.

Verilen bilgilere göre bu bin 900 aracın ön camındaki kaplamalarda hatalı montaj uygulanmış. Ön camların tam anlamı ile yerine oturmaması nedeni ile yerinden çıkabileceği hem aracı kullanan hem de trafikteki diğer sürücüler için tehlike oluşturabileceği belirtildi. Durumun Ford Explorer modellerinde kaza riskini büyük oranda artırdığı vurgulandı.

2011-2019 yılları arasında üretin Ford Explorer araçlar için sahiplerine 13 Mart tarihi ile birlikte bildirim gönderilecek ve araçları geri istenecek.

Ford, Explorer skandalı nedeni ile şirketin ne kadar zarara uğrayacağına dair henüz bir açıklama yapmadı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.