Herkes Gaye Erkan'ı konuşurken Cumhurbaşkanı Erdoğan bakın ne yaptı

Herkes Gaye Erkan'ı konuşurken Cumhurbaşkanı Erdoğan bakın ne yaptı
Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ailesi ile ilgili iddialar Türkiye gündeminin tepesine oturmuştu. İddialar Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e kadar uzanmış, hem MB Başkanı Erkan'dan hem Şimşek'ten birer açıklama gelmişti.

Türkiye ekonomisini düzeltmesi umuduyla kolları sıvayan iki isim hakkındaki iddiaların hangisinin doğru hangisinin yalan olduğu ise kafa karıştırmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise MB Başkanı Erkan ile ilgili nasıl bir tavır izleyeceği merak konusu olmuştu. Erdoğan faiz politikası hakkında çok da anlaşamasa da MB Başkanı Erkan'la ilgili tavrını belli etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MB Başkanı Erkan'a protokolde yer vermesi Erdoğan'ın Erkan'ı desteklediği şeklinde algılandı.

MB Başkanı Erkan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Erdoğan’la görüşmesi sonrasında protokolde ön sıralarda yer aldığı görüldü.

ERDOĞAN İDDİALAR HAKKINDA NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Ankara’daki ilçe belediye başkan adaylarını açıkladığı sırada yaptığı konuşmada da MB Başkanı Erkan ve Bakan Şimşek hakkındaki iddialara ilişkin kısa bir açıklama yaparak desteğini göstermişti.

Erdoğan MB'nin politikalarının sonuç vermesi nedeni ile bu iddiaları ortaya atarak kurumun yıpratılmaya çalışıldığını belirtmişti. İddiaların ise fitneciler tarafından bir bardak suda fırtına koparmak için uydurdukları dedikodular olduğunu söylemişti.

ERDOĞAN İDDİALARA ‘AKLA ZİYAN DEDİKODULAR’ DEMİŞTİ

Erdoğan’ın konuşması sırasında “Merkez Bankası rezervlerimiz 145,5 milyar dolarla rekor mu kırdı, bunlar hemen harekete geçiyor. Akla ziyan dedikodularla ekonomide binbir güçlükle temin ettiğimiz güven iklimini bozacak kampanyalar başlatıyorlar” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Erdoğan sözlerine “Tüm umutlarını ülkemizin tökezlemesine bağlayanları, daha önce olduğu gibi yine hüsrana uğratmakta kararlıyız. Dedikodular üzerinden bir bardak suda fırtına koparmaya çalışan fitne tüccarlarını kesinlikle umursamıyoruz” diye devam etti.

PROTOKOLDE YER ALDI

Erdoğan, Ankara adaylarının tanıtım töreni sonrası İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi karşılamaya gitti. Protokolde Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan da yer aldı.

gayeerkanpro.jpg

ANKARA'YI SALLAYAN İKİ İDDİA

İlk iddia Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt'un Başkan Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan'ın MB'de bir odası olduğunu ve kendisini de işten çıkardığına yönelik CİMER’e yaptığı şikayetle ortaya atılmıştı.

Bunun ardından ikinci bir iddia Gaye Erkan ve Bakan Şimşek'in aralarının bozuk olduğu ve nedenle Gaye Erkan'ın yerine başka birinin atanması için Gaye Erkan'ın yıpratıldığı yönünde olmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.