Merkez Bankası'ndan ihtiyaç ve ticari kredileri hakkında flaş karar

Merkez Bankası'ndan ihtiyaç ve ticari kredileri hakkında flaş karar
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaşma adımları atarak taşıt kredisi hariç, kredilerde sınırları düşürdü.

Merkez Bankası ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırını yüzde 2'ye indirirken, ihtiyaç kredilerinde % 3 olan aylık büyüme sınırının % 2'ye düşürülmesine, taşıt kredilerindeyse % 2 sınırının korunmasına karar verildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası duyurusunda kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi kapsamında, TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye indirilmesine taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına karar verildiğini açıkladı.

Kredi büyüme sınırlarına yönelik uygulamanın etkinliğini artırmak amacıyla menkul kıymet tesisine ek olarak, kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık tesis edilmesine yönelik çalışmaların sürdüğü belirtilen duyuruda, "Ayrıca, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesine yönelik ek adımlar üzerinde çalışılmaktadır" denildi.

TCMB Para Politikası Kurulu'nun 22 Şubat'ta yapılan toplantısına yönelik yayımlanan özette, "Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır. Kredi büyümesi ve mevduat faizinde öngörülenin dışında gelişmeler olması halinde parasal aktarım mekanizması desteklenecektir" ifadeleri kullanılmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.