Mehmet Şimşek tüm detaylarıyla açıkladı 'Kredi kartı limitlerine düzenleme geliyor'

Mehmet Şimşek tüm detaylarıyla açıkladı 'Kredi kartı limitlerine düzenleme geliyor'
Son zamanlarda gündemden düşmeyen kredi kartı uygulamaları ile ilgili vatandaşın kafası bir hayli karışırken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kredi kartlarına sınırlama gelecek mi ? limitler düşürülecek mi ? sorularına cevap veren Şimşek konuya dair planlarını ve planın detaylarını tek tek açıklayarak vatandaşın kafa karışıklığının önüne geçti.

62b5d2ba-resizedscaled-1020to574.jpg

‘HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YOK’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kredi kartı sınırlaması için henüz bir çalışmanın olmadığını söyledi. Bununla beraber Şimşek, kredi kartı limitlerine bir düzenleme getirilmesinin gerekli olduğunu belirtti.

Mehmet Şimşek konuya dair şu açıklamalarda bulundu,

“Yaptığımız, sonuçlandırdığımız bir çalışma yok. Önümüzdeki dönemde hiçbir sürpriz yapmadan, piyasaları bozmadan bu konuları çalışacağız. Burada önemli olan bankaların kurallara uyması. Limit belirlerken, gerçekten gerçekçi beyan, belgeye dayalı olması. İkincisi bu limitlerin bütünlük arz etmesi. Yani her banka kendi kafasına göre bir limit belirlemesi şeklinde değil. O konulara çalışacağız” dedi.

12344.jpg

Mehmet Şimşeğin açıklaması ardından Ekonomist Muhammet Bayram Milliyet’e konuya dair şu açıklamalarda bulundu,

“Kredi kartı limitleri ve kredi kartı taksit sınırlamasına ilişkin kamuoyunda bir beklenti mevcut, düzenlemenin ne yönde yapılacağı netleşmemiş olmakla birlikte devletimiz piyasaya çok fazla müdahale etmeden, enflasyonist ortamın etkilerini bertaraf etmek için bazı düzenlemeler yapacak’’ Dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.