Kira uyuşmazlığında anlaşma oranı arttı 'Bakan Yılmaz Tunç açıkladı'

Kira uyuşmazlığında anlaşma oranı arttı 'Bakan Yılmaz Tunç açıkladı'
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Eylül'de kira uyuşmazlıklarında uygulanmaya başlanan arabuluculuk sistemine ilişkin son verileri paylaştı.

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklarda arabuluculuk dönemi 1 Eylül 2023 itibarıyla başladı.

Arabulucu çözüm olur mu?| Haberler

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 1 Eylül itibariyle başlatılan kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine 76 bin 780 başvuru olduğunu duyurdu.

Adalet Bakanı Tunç: Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine 76 bin 780 başvuru oldu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda, "1 Eylül tarihinden itibaren başlattığımız kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine 76 bin 780 başvuru oldu. Bu başvurulardan 32 bin 98’i anlaşmayla sonuçlandı. Böylece 64 bin kiracı ve kiralayandan oluşan vatandaşımız dava yoluna gitmeden dostane bir şekilde uyuşmazlığı çözdüler" ifadelerine yer verdi.

shutterstock-395741560.jpg

Tarafların anlaşması, tahliyeleri ve yeni kiralama ihtiyacını azaltarak kira fiyatlarının düşmesine katkı sağladıklarını belirten Tunç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ağustos ayında 20 bin kira davası açıldığını düşündüğümüzde 3,5 ayda yaklaşık 70 bin dava açılması muhtemel iken dava sayısının 13 bin 923’te kalması yargının iş yükünün de azalmasını sağladı. En önemlisi de kiracı ev sahibi tartışmalarını aza indirerek toplumsal barışa da hizmet etti."

tunc.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.