Dev yatırım şirketi tarih vererek açıkladı 'Parasını ona yatıran kazanacak'

Dev yatırım şirketi tarih vererek açıkladı 'Parasını ona yatıran kazanacak'
Dünyaca ünlü yatırım şirketi yeni yılda o yatırım aracının rekor seviyeyi geçeceğini belirtti.

Pek çok vatandaş elindeki maddi birikimi değerlendirmek amacıyla bazı yatırım araçlarını tercih ediyor. Bu noktada ekonomi uzmanlarının söylemleri de yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Dünyaca ünlü yatırım şirketi VanEck'in CEO'su Jan van Eck, yakın bir dönemde katıldığı bir televizyon programında Bitcoin ile ilgili flaş söylemlerde bulundu. Van Eck, Bitcoin'in geçmiş performansını ve gelecek projeksiyonlarını değerlendirdi.

Eck, Bitcoin'in 2010'lu yıllardaki başarısını altınla kıyaslarken, finansal krizlerin etkilerinden de bahsetti.

bitcoin.jpg

2008 yılındaki ekonomik krizin ardından faiz oranlarının düşüşü ile altın fiyatlarının yükselişine ayak basan Jan van Eck, Bitcoin'in de benzer bir patern izlediğini açıkladı. Faiz indirimleri sonrasında Bitcoin'in değer kazandığını ve bu trendin yeni yılda da süreceğinin altını çizdi.

Van Eck, Bitcoin'in bir balon olduğu yönündeki iddiaların yalan olduğunun dijital varlığın gerçek bir değere sahip olduğunu söyledi. Örnek olarak; 2017'deki balon deneyimi ve 2021'deki tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasını gösterdi. Bitcoin'in bu tür bir geri dönüşü başka hiçbir varlıkla karşılaştırılamayacağını da vurguladı.

2334552-620x349.jpg

Bitcoin için gelecek 12 ayda rekor seviyelerini beklendiğini açıklayan Jan van Eck, daha önce 65 bin dolarlık rekorunu kıran Bitcoin'in, 66 bin dolar seviyesini aşabileceğini tahmin etti. VanEck'in ilk spot Bitcoin ETF'leri için yaptığı başvurular ve SEC'in olası onayları hakkında da değindi.

Son kur verilerinde, Bitcoin'in değeri 41 bin 77 dolar seviyesinde kaydedildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.