‘Son yağışların etkisi belli oldu’ İstanbul’da barajlar ne kadar doldu

‘Son yağışların etkisi belli oldu’ İstanbul’da barajlar ne kadar doldu
İstanbul’da son günlerde sağanak yağış ve arada yağıp duran yağışların ardından baraj seviyelerinin 49,34 seviyesine yükseldiği belirlendi.

Son günlerde artan yağışlar, kurak geçen yaz günlerinin ardından vatandaşların umutlarını yeşertirken baraj doluluk oranları da yükselmeye başladı. Şehrin genelinde etkisini gösteren sağanak yağışların barajlar üzerindeki olumlu etkileri, yüzleri gülümsetti.

VERİLER YÜKSELMEYİ İŞARET EDİYOR

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ)’nin aktardığı verilere göre, 18 Aralık 2023 itibariyle baraj doluluk oranları ortalama yüzde 49,34 seviyesinde ölçüldü.

baraj-doluluk-1.jpg

Bundan yaklaşık bir ay öncesinde baraj seviyelerinin yüzde 17,65 olduğu belirlenmişti. Ayrıca geçen yılın yani 2022 yılının aynı tarihteki baraj seviyelerinin yüzde 34,06 olduğu da verilere yansımıştı.

Baraj seviyelerinin yükseldiğini gösteren bu veriler bir nebze olsun içlere su serpti.

ISTIRANCALAR BARAJI EN YÜKSEK DOLULUK SEVİYESİNDE

İSKİ verilerine göre İstanbul’un en önemli su kaynağı Alibey Barajı, sağanak yağışların etkisiyle birlikte seviyesini yükseltti ve 59.17’ye kadar ulaştı. En yüksek baraj seviyesini gören İstanbul barajı ise Istırancalar olarak 19.11 seviyelerine kadar gerilemişken yüzde 99-100 seviyelerine kadar yükseldi.

Kuraklık oluşması nedeniyle yüzde 3.5 doluluk seviyelerine düşen Sazlıdere Barajı ise yüzde 28.37 oranında dolu olarak ölçüldü.

baraj-doluluk-2.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.