Kentsel dönüşümde düşük faizli kredi müjdesi 'Bakan şehirleri sırasıyla açıkladı'

Kentsel dönüşümde düşük faizli kredi müjdesi 'Bakan şehirleri sırasıyla açıkladı'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için 180 ay vade ve yüzde 0.69 faiz oranıyla yeni bir kredi kampanyasının başlatıldığını duyurdu.

İklim değişikliğinin etkilerini en aza indirme ve şehirleri afetlere karşı güçlendirme amacıyla hayata geçirilen bu kredi kampanyasıyla İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da kentsel dönüşüm projelerine destek verilecek.

bakan-dafas.jpg

Bakan Özhaseki'nin açıklamaları şöyle: "Dünya Bankası ile imzaladığımız anlaşmayı hayata geçirerek İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'ın kentsel dönüşümüne büyük bir katkı sunacak olan 'İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi'ni başlatıyoruz. Amacımız, iklim değişikliğinin ülkemizdeki etkilerini en aza indirmek ve şehirlerimizi afetlere karşı dirençli hale getirmektir. Bu proje kapsamında, İzmir pilot il olarak belirlenmiştir."

Projenin detayları, Bu beş şehirde, riskli yapıların dönüşümünde enerji verimliliği temel ilke olarak kabul edilecektir. İklim dostu ve afetlere dayanıklı konut ve iş yerleri inşası için uygun maliyetli finansman imkanları sağlanacaktır.

  • 2,5 milyon TL'ye kadar kredi desteği sunulacaktır.
  • Aylık yüzde 0.69 faiz oranı ve 180 ay vade ile verilecektir.
  • Diğer konutu olmayan orta ve düşük gelirli vatandaşlarımıza, şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engellilere yıllık yüzde 0.25 faiz indirimi uygulanacaktır.
  • A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip binalar için yıllık yüzde 0.50, B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip binalar için yıllık yüzde 0.25 faiz indirimi sağlanacaktır.
  • Ödemeler, inşaat ilerleme durumuna göre gerçekleştirilecektir.

Bu projeyle, beş ilin dönüşümünde büyük bir adım atılmış olacaktır. Hedefimiz, İzmir'i, İstanbul'u ve Türkiye'nin tamamını, özellikle iklim değişikliği, deprem, sel ve heyelan gibi tüm afetlere karşı daha güçlü ve dirençli hale getirmektir.

dgdsgad.jpg

kentsel-donusuma.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.