Kanseri önlüyor, kalbi zırh gibi koruyor! Hasadı yapıldı, tarlada kilosu 40 markette 89 TL

Kanseri önlüyor, kalbi zırh gibi koruyor! Hasadı yapıldı, tarlada kilosu 40 markette 89 TL
Elazığ'da çileğin son hasatları yapıldı. tarlada 40 markette 89 TL'den alıcı bulan çileğin faydaları saymakla bitmiyor.

Elazığ’da Uluova bölgesine özgü, tadı ve aromasıyla yöre halkının vazgeçilmezi olan çilekte son hasatlar devam ediyor. Yaz mevsimin rekoltesi az olmasına rağmen sonbahar mevsiminde de ürün alınan çilekte son hasada girildi.

aw071558-01.jpg

Sabah erken saatlerde mesaiye başlayan işçiler, toplanan çilekleri, Elazığ bölgesinde bulunan alıcılara teslim ediyor. Yazın 25 liradan satılan çilekler güz mevsiminde 40 ila 50 lira arasında satılıyor.

Marketlerde ise 89-125 TL arasında alıcısını buluyor.

aw071558-04.jpg

Çilek üreticisi Necati Karataş, ''Mart ayında başladığımız çilek hasadı güz döneminde halen devam ediyor. Rekolte azalsa da çilek hasadına devam ediyoruz. Mümkün oldukça kaliteli çilek üretmeye çalışıyoruz. Bu da müşterilerimiz tarafından taktir ediliyor.

aw071558-05.jpg

Müşterilerin olumlu geri dönmesi bizleri de mutlu ediyor. Çileğin kilosu şu anda 40 ile 50 lira arasında değişiyor. Üretim az olduğu için talep fazla. Burada ürettiğimiz çilekleri genelde Elazığ bölgesinde kalıyor.

aw071558-07.jpg

Eş dost ve akrabalarımıza da gönderiyoruz. Şu anda 4 kişi ile çilek hasadını gerçekleştiriyoruz. Çilek sezonunda ise 10 kişiyi buluyor. Üretim az olduğu için dolayısıyla çalışanlarımız da az. Hasat don olana kadar devam edecek. Kasım ayının 20’sine kadar açık alanda ocak ayının sonuna kadar da örtü altında devam ediyoruz” dedi.

aw071558-09.jpg

aw071558-08.jpg

ÇİLEĞİN FAYDALARI

  • Prebiyotik özelliği gösterir: Lif içeriği bağırsaklarda yaşayan yararlı bakteriler açısından prebiyotik özellik göstererek daha uzun yaşamasına vesile olur. Böylece, bağırsaklarda kimyasal sindirimin sağlanmasına katkı sağlar.
  • Glisemik indeksi düşüktür: Kan şekerinde ani değişiklere sebep olmamasıyla beraber enerji açığının da oluşmasını engellemeye yardımcı olur.
  • Tokluk hissi vermeye yardımcı olur: Sindirimi yavaşlatarak sindirilen metabolitlerin kana karışmasını dengelemeye yardımcı olur. Kolesterol gibi yağ birimlerinin kanda çok miktarda yükselmenin önüne geçilmesinde de destekleyicidir. Bunun sonucunda total kolesterol ve LDL'nin (kötü huylu kolesterol) kanda düzeylerin azalmasına yardımcıdır.
  • Antioksidan açısından zengindir: Antioksidanlar vücutta zararlı maddelerin birikiminin hücre ve organ düzeyinde azalmasını destekler. Yine antioksidanlar, kronik hastalıklar olarak bilinen diyabet, kalp, kanser, alzheimer gibi hastalıklara yakalanma riskinin azalmasında destekleyicidir.
  • Afrodizyak özellikli etken maddeleri barındırır: Bu özelliği libido dengeleyici bir etki alanı da yaratmaya yardımcı olur.
  • C vitamini açısından zengindir: Kanser, diyabet, inme ve kalp hastalığı gibi ciddi sağlık sorunlarının riskini azaltmaya yardımcı olan C vitamini ve diğer antioksidanlar açısından zengindir.
  • Magnezyum ve fosfor kaynağıdır: Fosfor, hafızayı güçlendirici, öğrenme becerilerinin korunması ve nörodejenaratif hastalıklara yakalanma riskini minimize edilmesinde yardımcıdır.
  • Kalsiyum içeriği ile diş minesini korur: İskelet sistemi hastalıklarına ağrı sürecini azaltmaya ve onarım-yenilenme sürecini hızlandırmayı da destekler.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesini destekleyen vitaminler içerir: Çileğin içerisindeki vitamin ve bileşenler mikroorganizmalara karşı ekstra bir savunma kalkanı oluşturma özelliğine sahiptir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.