Deprem uzmanından kritik Marmara depremi uyarısı: “Süre dolmak üzere! İstanbullular uyuyor”

Deprem uzmanından kritik Marmara depremi uyarısı: “Süre dolmak üzere! İstanbullular uyuyor”
Marmara Denizi’nin Balıkesir açıklarında Kandilli Rasathanesi'ne göre 4.5 olarak açıkladığı deprem meydana geldi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, depremi çıktığı canlı yayın ekranlarında yorumladı.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi verilerine göre; saat 23.05'te Marmara Denizi Balıkesir açıklarında, 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 4.33 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem nedeniyle kısa süreli panik yaşanırken, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Öte yandan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladı.

Prof. Dr. Süleyman Pampal, Balıkesir'de meydana gelen depremi CNN TÜRK ekranlarında yorumladı. Pampal, büyük depremi işaret ederek İstanbulluları uyardı.

pgip.png

Prof. Dr. Pampal, şu ifadeleri kullandı:

"250 YILLIK SÜRE DOLMAK ÜZERE"

"Bu Marmara'nın normal depremlerinden. Marmara deprem tehlikesinin büyük olduğu deniz. 17 Ağustos depreminde Körfez çıkışına kadar Batı'dan Doğu'dan kırıldı. Burada Marmara Denizi'nin içinden geçen orta Marmara fayı bölgesinde 7 üstündeki deprem bizi korkutuyor. 250 yıllık süresi dolmak üzere."

145.png"HEM BALIKESİRLİLER HEM İSTANBULLULAR TEDİRDİN"

"Kuzey Anadolu'nun kuzey ve güney kolu Marmara'da aktif fay üreten faylar. Gönen, 1964'te 7.0 büyüklüğünde depremdi. Bölge aktif faylarla bürünmüş durumda. Çanakkale civarında 5-6 civarında depremlerle etki yaptı. Kuzey Anadolu fayının kuzey ve güney kolundan kaynaklanacak depremler. Hem İstanbulluları hem Balıkesirlileri tedirgin ediyor."

"İSTANBUL'UN YAPI STOĞU ÇOK KÖTÜ"

"İstanbul, ekonominin yüzde 60'nın döndüğü bölge. Yapı stoğu çok kötü. Bu depremler bizi tedirgin ederken bir taraftan da hızlandırmalı. Deprem olacaksa olacak, önleyemiyoruz. Bu fayların tarihsel süreçte ürettiklerini biliyoruz. Yıkıcı depremin enerjisi ile 4.1'lik deprem arasında dağlar kadar fark var. Büyük depremi üretecek olan fay enerjisini biriktirmeye devam ediyor."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.