İstanbul boğuluyor! Bayramda Eminönü'nde Hindistan manzarası

Ramazan Bayramı'nda İstanbul'un güzel havası bir araya gelince Eminönü adeta insan seline boğuldu. Bayram tatilini ve sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar ve yabancılar bölgede yoğun bir kalabalık oluşturdu. O kadar yoğun bir kalabalıktı ki, iğne atsan yere düşmeyecek kadar kalabalık olduğu kameralara kaydedildi.

Bayramda evde kalanlar kendini dışarı attı. Ulaşımın ücretsiz olması da turistlerin ilgisini çekince Eminönü ziyaretçi akınına uğradı. Bu yoğunluk Sirkeci Marmaray İstasyonu'nda da izdihama neden oldu ve Hindistan'ı aratmayan görüntüler oluştu. Pek çok haber sitesinde "İstanbul'da insan kalmadı" şeklinde haberler yer aldı. Ancak İstanbul'un boşalmadığını net bir şekilde gördük.

Yoğun kalabalıkta yürümek zorlaşırken, Sirkeci Marmaray İstasyonu'ndaki izdiham da bazı vatandaşlarda rahatsızlık yarattı.

İstanbul nüfusu her geçen gün artıyor. 16 milyon nüfus olarak açıklansa da İstanbul'da nüfus artmaya devam ediyor. Özellikle kaçak göçmenlerin ve yabancıların sayısı oldukça fazla. Bazılarına göre İstanbul artık kendini taşıyamaz hale geldi. Öyle ki İstanbulluların çoğu fırsat buldukça şehri terk etme noktasına geldi.

İstanbul'da göç veren sayısı artsa da gelen kaçak göçmen ve yabancı sayısı iki katı. Bu duruma çözüm olarak önlem alınması gerekiyor.

Bir de ücretsiz hizmet meselesi var. Ücretsiz ulaşım sağlanması da kalabalığı oluşturan etkenlerden biri olarak görülebilir.

İstanbul'un nüfusunun artması ve altyapının yetersiz kalması da bu sorunun temel nedenlerinden biri. Kaçak göç ve göç ile birlikte İstanbul'un nüfusu hızla artıyor. Bu durumun çözümü için kapsamlı bir planlama ve uygulanması gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları