Fenerbahçe Galatasaray’a eli ile iki kupa veriyor

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki 114 yıllık ezeli rekabet bu sezon zirveye ulaştı. İki takımın ligin en üst sıralarında yer aldığını gördük. Galatasaray'ın 90, Fenerbahçe'nin ise 86 puanda olması durumu açıkça ortaya koyuyor.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ndeki vedası sonrası bugün Süper Lig'de şampiyonluk yolunda büyük bir darbe aldı ve Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı. Aradaki puan farkı 5 hafta kala 4 puana çıktı. Dolayısıyla, şu anda şampiyonluk kupasının Galatasaray'ın eline geçtiğini söyleyebiliriz.

Özellikle Fenerbahçe'nin Süper Kupa protestosu sonucunda Galatasaray'a bir kupa daha vermesi takıma büyük zarar verdi. TFF protestosunun, farklı bir şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Şu anda Fenerbahçe'nin puan kaybetme lüksü yok. Ancak kritik Beşiktaş maçı kaderlerini belirleyecek. Ya Galatasaray'a kupayı kaptıracaklar ya da mücadeleyi sürdürecekler.

Galatasaray'ın Adana galibiyeti alması durumunda fark 7 puana çıkacak. Bu durum, Fenerbahçe üzerinde büyük bir baskı oluşturabilir ve bir puan kaybı yaşanabilir.

Fenerbahçe özelinde en büyük eksikliklerden biri teknik direktör. Yapılan değişiklikler hatalıydı. Özellikle 111. dakikada İrfan Can'ın çıkıp yerine Kent'in girmesi tam bir fiyaskoydu. Dzeko ve Tadic gibi isimlerin çıkıp, bu sezon etkisiz kalan Cengiz'i almak anlaşılmaz bir tercihti.

Fenerbahçe'nin futbol şubesinin bu sezon kupasız kapatması durumunda, uzun yıllardır süren kupa hasreti taraftarları oldukça üzecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları