Fenerbahçe ve Galatasaray Süper Kupa skandalı ‘Dünya basınına rezil olduk’

2023 Süper Kupa maçı, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında heyecan dolu bir mücadeleye sahne olması beklenirken, futbolseverleri şaşırtacak bir gelişmeyle karşılaştı. Galatasaray'ın erken golü sonrası yaşananlar, Türk futbol tarihine unutulmaz bir yere not düştü.

Fenerbahçe takımı, Galatasaray'ın attığı golün ardından beklenmedik bir adım atarak, doğrudan sahadan çekildi. Özellikle, Fenerbahçe yönetiminin maça U19 takımıyla çıkma kararı, tartışmaların odağında yer aldı. Fenerbahçe’nin bu kararı TFF yönetimine olduğu ise aşikar. Kulübün bu kararı futbol dünyasında uzun süre konuşulacak bir karar olarak hafızalara kazındı.

Maçın başlamasıyla birlikte, her iki takım sahaya çıktı ve santra vuruşu yapıldı. Ancak, Galatasaray'ın sadece 50 saniye içinde attığı gol, Fenerbahçeli futbolcuların ani tepkisiyle sonuçlandı. Gol sonrası yaşananlar, futbolseverler arasında büyük bir şaşkınlık yarattı ve maçın beklenmedik bir şekilde yarıda kalmasıyla sonuçlandı.

Öncelikle Fenerbahçe’nin bu maça çıkması gerekirdi. Fenerbahçe bu tepkiyi sahada alkışlayarak ta gösterebilirdi. Bu maça gelen Şanlıurfa taraftarına yazık oldu. Öyle ki minik taraftarlar arasında üzülenler bile oldu. Fenerbahçe’nin bu tepkiyi sahaya çıkmayarak değil de farklı şekilde gösterebilirdi. Galatasaray ve Fenerbahçe arasında olan olaylar nedeniyle dünya basınına rezil olduk.

Fenerbahçe her ne kadar haklıda olsa dünkü radikal kararı beni üzdü. Galatasaray’da keşke maç başladığı anda Fenerbahçe’nin bu kararını alkışlar ile protesto etseydi. Dün rezalet ötesi bir maç yaşandı. Artık hafızalarda yer edinecek. Fenerbahçe'nin bu radikal kararı, futbol dünyasında uzun süre konuşulacak ve üzerinde tartışmaların sürdürüleceği bir konu olarak kalacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları