İmamoğlu Akşener sorusuna yanıt verdi Gün gelir abla kardeşi ile konuşur meseleler halledilir

İmamoğlu Akşener sorusuna yanıt verdi Gün gelir abla kardeşi ile konuşur meseleler halledilir
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı canlı yayında seçimlerden, katıldığı şehit cenazesinde yaşanan provokasyona kadar gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu İYİ Parti Genel Başkanı'na neden yanıt vermediği sorusuna da yanıt verdi.

AKŞENER'İN SÖZLERİNE NEDEN YANIT VERMEDİĞİNİ ANLATTI

Ekrem İmamoğlu, yanıtında "Gün gelir abla kardeşi ile oturur bu meseleler halledilir" diye yanıt verdi.

Akşener'in sözlerini hiçbir şekilde üzerine alınmadığını belirten İmamoğlu "Beni ilgilendiren sözler yok. Bazen beni hedef aldığı sözler olabilir. Üzülürüm. Sözler söylenebilir. Ben bazı hukukları önemsiyorum. Abla kardeş hukukundan bahsederler. O hukuku kuran başka şeyler vardır. Gün gelir abla kardeşi ile oturur, bu meseleler halledilir." diye konuştu.

imamogluic.jpg

Ekrem İmamoğlu SZC TV'de Senem Toluay Ilgaz moderatörlüğünde Uğur Dündar, İpek Özbey, İsmail Saymaz ve Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtladı.

"BİZİ TÜM DÜNYAYA REZİL EDİYORSUNUZ"

Cezaevindeki milletvekili Can Atalay’a ilişkin soruya yargı sisteminin, demokrasiyi, anayasal hakları sınıfta bıraktığını söyleyerek "Can Atalay’ın yeri TBMM’dir" dedi.

İmamoğlu "Bugünün açılacak penceresi şu; Can Atalay acilen TBMM’deki koltuğuna oturmalıdır." diye konuştu. Can Atalay'ın tutukluluğu hiçbir ülkeye anlatamadıklarını belirten İmamoğlu "Bizi dünyaya rezil ediyorsunuz" dedi.

"İNSANLAR ENDİŞE EDİYOR, İMAMOĞLU'NA BİR ŞEY OLACAK MI?"

Anayasal hak olarak seçilmiş birinin Meclis’e gelmesinin engellendiğini söyleyen İmamoğlu " Utanç verici. Gazetecilere, siyasetçilere, vatandaşlarımıza yapılmadık şey kalmadı. İnsanlar da endişe ediyor. Ekrem İmamoğlu’na bir şey olur mu? Hapse atılır mı? Biz, Allah’ın izniyle yargıda hakkıyla karar alan mensupları biliyoruz, görüyoruz. Verilen mesnetsiz bir kararın da geriye döneceğine olan inancımı belirteyim." diye konuştu.

İMZA ATILMAYAN METİN

CHP'nin ortak şehit bildirisini neden imzalamadıklarına ilişkin soruya da yanıt veren İmamoğlu imzalanan metinde sıkıntı olduğunu, hükümetin hiçbir zaman terör kayıplarına ilişkin bir açıklama yapmadığını söyledi.

Ortamın hükümetin hiçbir zaman bilgi vermediği hesap vermediği bir döneme dönüştüğünü söyleyen İmamoğlu "Meclis’te buna dönük bir talep var. Bu konuda bilgi istemek, detayları almak hakkı herkesin hakkı. Ne için insanlarımız şehit oldu? Birçok şeyin üstü kapandı memlekette. Terör saldırısı oldu ama neden ve nasıl oldu? Birçok şeyin üstü kapatılıyor. Bu sefer cambaz oyununu milletimiz tarafından çöpe atılacağını düşünüyorum. Bu memlekete yapılan büyük bir kötülük. Buna müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.