Can Atalay’ın meclise gelebilmesi için yeni formül 'Kulislerde bu konuşuluyor'

Can Atalay’ın meclise gelebilmesi için yeni formül 'Kulislerde bu konuşuluyor'
Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasında kriz oluşturan TİP Milletvekili Can Atalay için Ak Parti ve Adalet Bakanlığı orta yol arayışıyla yeni bir formül buldu.

Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay’ı karşı karşıya getiren TİP Milletvekili Can Atalay için krizi çözecek yeni bir meclise dönüş formülü aranıyor. Konuyla ilgili bir çözüm bulmaya çalışan AK Parti ve Adalet Bakanlığı, orta yolu bulmak istiyor.

AK Parti ve Adalet Bakanlığı kulislerinde konuşulan, Yargıtay’ın Atalay ile ilgili son olarak verdiği karar sonrasında Atalay’ın milletvekilliğinin TBMM tarafından düşürüleceği yönünde oluyor.

YENİ FORMÜL KONUŞULUYOR

Yargıtay’ın kararı sonrası TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un bu kararı TBMM Genel Kurulunda okutması, Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve Atalay’ın, kararın iptali için AYM’ye başvurması ve sonuç olarak AYM’nin bu düşürme kararını kaldırmasının ardından Atalay’ın TBMM’ye gelmesi formülü konuşuluyor.

4cb644b0-aa3b-11ee-9978-1918a799b473.webp

Eğer bu süreç işlenirse, düşürme kararı son aşamada kaldırılırsa, Atalay’ın milletvekilliği statüsü TBMM tarafından iade edilecek. Böylece dokunulmazlık kazanan Atalay’ın yargılaması durdurularak tahliye olması mümkün olacak.

KRİZ SONA ERER

Ak Parti kurmayları ve Adalet Bakanlığı hukukçularına göre bu durum, AYM ile Yargıtay arasındaki krizi de sona erdirecek. Bunun nedeni ise AYM’nin Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararını iptal ettiğinde, konunun tekrar Yargıtay’a gitmeyecek olması ve direkt olarak TBMM’ye taşınması.

DAHA ÖNCE MECLİSE GİRMİŞLERDİ

Geçmişte Enis Berberoğlu ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nda da aynı sürecin yürüdüğüne vurgu yapan hukukçular, bu isimlerin yeniden meclise döndüklerine dikkat çekti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.