İşini gücünü bıraktı bu işe başladı 5 saatte 5 bin TL kazanıyor

İşini gücünü bıraktı bu işe başladı 5 saatte 5 bin TL kazanıyor
Antalya'da işini gücünü bırakarak her gün ormana giden Halit Kaya 5 saat içinde 5 bin TL kazanıyor.

Yağışların ardından ormanda her yeri kaplayan mantarları toplayan Halit Kaya hiçbir maliyeti bulunmayan bu mantarların kilosunu 100 TL'den satıyor. Halit Kaya aylık gelirinin 90 bin lirayı bulduğunu söylüyor.

mantarci2.webp

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan Halit Kaya, mevsimini takip ettiği mantarları toplamak için zamanla yarışıyor. Günde ortalama 5 saat boyunca ormanda mantar toplayan Kaya, verdiği 5 saat karşılığında 5 bin TL net gelir sağlıyor.

Ancak mantar mevsiminin çabuk geçmesi nedeni ile Halit Kaya zamanla yarışıyor.

Antalya'nın lezzeti ile bilinmen kızlıca mantarı pazarlarda büyük rağbet görüyor. Değişik yörelerde kanlıca, cıntar ya da kızıl mantar olarak bilinen kızlıca mantarı Gazipaşa'nın ormanlarında kendiliğinden bol miktarda yetişiyor.

mantarci3.webp

Mantar sezonunda her sabah ormana giden Halit Kaya öğleye kadar ortalama 30 ile 50 kilo mantar toplayarak evine dönüyor.

Hiç bir maliyet ödemeden topladığı mantarları ise kilosu 100 liradan satıyor.

mantarci1.webp

KIZLICA MANTARINA YOĞUN İLGİ VAR

Halit Kaya adlı vatandaş mantarlar arasında en lezzetlisi olan kızlıca mantarını satmakta hiç zorlanmadığını bu yolla kazandığı para ile ailesini geçindirebildiğini belirtiliyor.

Kanlıca mantarı olarak da bilinen kızlıca mantarının hem sulu yemeği yapılıyor, kavurması ve kızartması beğeni ile tüketiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.