Güneşin tadını çıkarın İstanbul'a kar geliyor

Güneşin tadını çıkarın İstanbul'a kar geliyor
Türkiye genelinde yağışsız ve sıcak günler devam ederken Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası sıcaklıkların mevsim normalleri üzerine çıkmasına neden oldu. Peki ufukta İstanbul'da kar yağışı görülüyor mu? Uzmanlardan İstanbul'da kar yağışı uyarısı geldi.

İstanbul'da kar yağışı bekleyenlerin hevesi kursağında kaldı. Şubat ayı beklenenin üzerinde bir sıcaklıkta seyretti. Yağmur neredeyse hiç yapmadı. Ancak Mart ayında durum değişiyor. Kar havasını özleyenlere İstanbul'da kar yağışı müjdesi geldi. Peki İstanbul'da kar ne zaman yağacak?

karist1.jpg

İstanbul'da Perşembe ve Cuma günü parçalı bulutlu bir hava hakim olurken Cumartesi günü ise yağış başlayacak. Pazartesi günü ara veren yağmur Salı günü yeniden kendini gösterecek. Mart ayı ise yağışlar İstanbul'da göz açtırmayacak.

MART YAĞIŞLARI GÖZ AÇTIRMAYACAK

Uzman bu hafta sonuna kadar havanın sıcak seyredeceğini ve yağış beklenmediğini söylüyor. Ancak Mart ayı ile birlikte bu değişecek. Mart ayı yağış ile birlikte gelecek.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek İstanbul'a kar yağışının geleceği tarihe ilişkin de açıklamalarda bulundu.

yagmuristanbul3.jpg

Şubat ayı gibi Mart ayı da sıcaklık rekorlarının kırılacağı bir ay olacak. Ancak artan sadece sıcaklıklar değil yağışlar da göz açtırmayacak. Meteoroloji Uzmanı Adil Tek herkesin merak ettiği soru İstanbul'a kar ne zaman yağacak sorusuna yanıt verirken Mart ayında sıcak gün sayısının soğuk gün sayısından fazla olacağını ama yine de havanın soğuk geçeceği günlerin de olacağını vurguladı. Adil Tek, İstanbul'a ne zaman kar yağışı geleceğini de söyledi.

MARMARA VE KARADENİZ KAR YAĞIŞI ALACAK

Adil Tek'in açıklamasına göre özellikle Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi için yağış miktarı ortalamaların bir kilogram üzerine çıkacak. Her gün 1 kilogram fazladan yağışın ise oldukça yüksek bir rakam olduğunu vurgulayan Adil Tek 8 Mart gibi Marmara ve Karadeniz’de bir miktar kar yağma ihtimalinin bulunduğunu söyledi. Adil Tek'e göre Mart'ın ilk 10 gününde İstanbul'un yüksek kesimlerinin kar yağışı alması olası görünüyor.

karsultangazi.jpg

DAHA SICAK BİR YAZ BİZİ BEKLİYOR

Şu an İstanbul'da barajlardaki doluluk oranının yüzde 70'lerde bulunduğunu hatırlatan Adil Tek Mart ayında doluluk oranında büyük bir artış beklendiğini dile getirdi. Adil Tek geçen yıla daha sıcak bir bahar ve daha sıcak bir yazın bizi beklediğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.