Gözleri şahin gibi olanlar farkı 5 saniyede buluyor 'Bu test yüksek zeka gerektiriyor'

Gözleri şahin gibi olanlar farkı 5 saniyede buluyor 'Bu test yüksek zeka gerektiriyor'
Zeka testleri çözmeyi sevenlerdenseniz bu test tam size göre. Yüksek IQ sahiplerini belli eden testte farklı hamburgeri kim görebilecek?

Optik illüzyon testleri, beyni kullanış biçimimizi de ortaya çıkarır. Doğru düşünebilme kapasitemizi ortaya koyan optik illüzyon testlerinde görsellerin arasında farklı olanı bulma hızımızı ortaya koyarız.

Genellikle zeki kişiler optik illüzyon testlerinde hemen arananı bulurlar. Çünkü gözleriyle beyin arasındaki uyumu korurlar. Normal düşünen ve zeka seviyeleri normal olan kişilerin gözleri, beyinlerini kandırabilir. Görünenle düşünen farklılık gösterebilir. Zekanızı ortaya koyacak optik illüzyon testlerini seviyorsanız sırada yine çok seveceğiniz bir test var.

hamburger-f.webp

Sıra sıra dizilmiş hamburgerlerin arasında bir de farklı hamburger görseli var. Ancak çok sayıda hamburger arasından farklı olanı görmek hiç de kolay değil. Ancak beyni çok iyi çalışan 130 IQ sahibi kişiler, çok fazla düşünmeden hamburgeri eliyle koymuş gibi bulabiliyor.

Peki, siz hamburgeri bulabildiniz mi?

Çok fazla hamburger içinden farklı olanı bulmak bir hayli zor görünüyor. Çünkü beynimiz optik illüzyon testleriyle birlikte gördüklerini bütünleştirme eğilimi gösterir.

Bu görselde de birbiriyle aynı hamburgerler arasından yine onlara çok benzeyen farklı hamburgeri bulmak çok zor.

Ancak zeki kişiler beynine ve gözlerine hükmedebildiklerinden farkı kolayca seçebiliyor. Peki, siz 5 saniye içerisinde hamburgeri bulabildiniz mi?

Eğer bulamadıysanız üzülmeyin; çok fazla optik illüzyon testi çözmüyorsanız zeki bile olsanız farkı bulmanız uzun sürebilir. O halde sık sık bu tarz testler çözerek kendinizi ve zihninizi geliştirebilirsiniz.

FARKLI OLAN HAMBURGER NEREDE?

Hala bulamadıysanız ve bira pratiğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız yapmanız gereken biraz ipucu almak… Doğru cevabı sizinle paylaşmadan önce ipucu verelim:

Farklı olan hamburger, Sol üst taraflara saha yakın görünüyor. Yani ne tam ortada ne de aşağıda… Biraz yukarıda ve görselin sol tarafına daha yakın. Şimdi bulabilme ihtimaliniz daha yüksek.

Bulamayanlar için doğru cevap şöyle:

1…

2…

3…

4…

5…

İşte hamburger…

hmhm.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.