Algıları açık yüksek IQ’lar tek bakışta çözdü 'Gizli arıyı 10 saniyede bulabilir misiniz'

Algıları açık yüksek IQ’lar tek bakışta çözdü 'Gizli arıyı 10 saniyede bulabilir misiniz'
Zeka bulmacaları eğlenceli oldukları kadar geliştiricidirler. Bu yüzden her yaştan insan tarafından sevilirler. Zihni geliştirip zeka puanını artıran testler görsel olarak da sunulabilir.

Optik illüzyon olarak geçen görsel zeka testlerinde gizli nesnelerin bulunması istenir. Böylece görsel algı seviyeleri ölçülür. Görsel algı seviyesi yükselen bir kişinin zeka puanı yani IQ düzeyi de yükselir. Genellikle yüksek IQ’lu kişiler bu tür testleri kolayca çözebilir.

ari-bulma-ybdm.webp

Peki, bu görsele baktığınızda gizli bulunan arıyı kaç saniyede görebildiniz?

ZEKA KÜPLERİ 10 SANİYEDE GÖRDÜ BİLE

Oldukça akıllı kişiler optik illüzyon testlerine baktıklarında beyinlerinin yanılmasına engel olabilirler. Gördükleri karşısında yanılmamak üzere kendilerini kontrol edebilen kişiler, gözleri ve beyinleri arasındaki koordinasyonu doğru yönetebilirler ve gizli nesneleri hemen görebilirler. Peki, siz yukarıdaki görselde arıyı kaç saniyede görebildiniz? Hala göremediyseniz üzülmeyin, bir daha dikkatle incelemeye ihtiyacınız olabilir.

ari-bulma-ybdm.webp

İŞTE CEVAP BURADA

Görsel illüzyon testlerini daha kolay çözebilmek ve hızlı bir şekilde görebilmek için benzer testleri sık sık yapmalısınız.

Zekanız yüksek olabilir ancak pratiğiniz az ise bulmakta zorluk çekebilirsiniz. O halde hala göremediyseniz sarı alanlara biraz daha bakın.

Yine mi çözemediniz? Öyleyse cevabı aşağıda bulabilirsiniz.

Doğru cevabı görmek için işaretli alana bakın:

ari-fgbg.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.