Google'dan muhteşem yenilik 'Artık restorana gitmeden öğrenebileceksiniz'

Google'dan muhteşem yenilik 'Artık restorana gitmeden öğrenebileceksiniz'
Ünlü platform Google, bünyesinde geliştirdiği Google Haritalar'a yeni özelliklerini ekliyor. Uygulama, mekanlarda çekilen fotoğraflarda yer alan yemekleri menüdeki ürünlerle eşleştirecek.

Bir restorana adım atmadan önce, menüdeki yemeklerin gerçek görünümünü, adını ve fiyatını öğrenmek artık mümkün. Yemek fotoğrafı çekip sosyal medyada paylaşanların çabalarıyla geçen yılların ardından, Google Haritalar, bu yemek fotoğraflarını pratik ve işlevsel bir araca dönüştürmeyi başardı.

Google Maps yeni güncellemesini duyurdu: Haritalara mekan paylaşımı, planlama ve grup atktivitelerini oylama özelliği geliyor | Son Dakika Haberleri

Artık restoranlara gitmeden önce Google Haritalar üzerinden menüdeki yemeklere dair detaylı bilgileri edinebilirsiniz. Kullanıcıların paylaştığı gerçek yemek fotoğrafları, yemeklerin gerçekçi görünümünü sunmanın yanı sıra, menüdeki isim ve fiyat bilgilerini de içeriyor. Bu sayede, lezzetli bir deneyim yaşamadan önce beklentilerinizi netleştirebilir ve istediğiniz yemeği seçerken daha bilinçli kararlar verebilirsiniz.

Google Haritalar, elektrikli araç sahiplerine benzin istasyonlarını göstermeyecek - Webrazzi

Google Haritalar'ın bu yeni özelliği, restoran deneyimlerini daha önce hiç olmadığı kadar görsel ve bilgilendirici hale getirerek kullanıcıların karar verme sürecini kolaylaştırıyor. Artık restoranlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak sadece bir tık uzakta, böylece lezzetli bir yemek deneyimini daha önceden planlamak mümkün hale geliyor.

Yeni özellik menülerde bulunan yemeklerin gerçek sunumlarına dair daha net bir bilgiye sahip olunabilecek.

MEKANLAR HAKKINDA BİLGİLER GOOGLE HARİTALAR'DA OLACAK

yemek

Artık bir restoranda gördüğümüz bir yemeğin, menüdeki görsel ve açıklamalara daha yakın bir şekilde servis edileceğini önceden görebileceğiz. Ayrıca, menüdeki yemeklere eklenen "popüler" veya "vegan" gibi etiketlerle, özel diyet ihtiyaçlarına ya da popüler tercihlere yönelik seçenekleri daha kolay belirleyebileceğiz.

Google, bu bilgileri ağırlıklı veri analiziyle belirleyecek ancak her özellik için onay sürecini kullanıcıların deneyimine bırakacak. Bu sayede, kullanıcılar bir restorana gitmeden önce daha doğru bir beklentiyle hareket edebilecekler.

YEMEKLERİ NESNE TANIMA PROGRAMLARI ETİKETLEYECEK

yemek

Kullanıcılar ayrıca kartlarda düzenleme de tavsiye edebilecek. Yazım hatalarını, yanlış bilgileri, ofansif isimleri ve servis edilmeyen yemekleri işaretlemek, düzeltilmelerini istemek mümkün olacak. Böylece kartların hatalı bilgi vermesinin de önüne geçilmeye çalışılacak.

Google Haritalar bu görselleri tanımak için hem kullanıcıların yaptığı tanımlara hem de nesne tanıma teknolojisine güveniyor. Bütün yemek fotoğrafları menü kartına sahip değil ancak önemli bir değişikliğin ilk adımlarının atılmış olarak görülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.